Zuidstation Brussel

Brusselse taxichauffeurs blazen staking af

Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

Brusselse taxichauffeurs hadden voor maandag een staking voorzien in onze hoofdstad. Maar vanwege gebrekkige belangstelling en het oplopende aantal corona-besmettingen is besloten het protest niet door te laten gaan.

Dit heeft de organisator van de staking, Elite Taxi Belgium bekend gemaakt op zijn Facebook-pagina. Met de staking, die enkele weken geleden werd aangekondigd, wilden de taxichauffeurs druk houden op de overheid om de sector niet te verwaarlozen. Door de sluiting van de horeca en het instellen van de nachtklok zijn de activiteiten van de chauffeurs tot een minimum teruggelopen.

“De chauffeurs moeten het hebben van enkele dappere mensen die ’s nachts nog langs de straten te vinden zijn”, aldus Abdelkarim Dari voorzitter van Elite Taxi Belgium. Volgens Dari heeft 60 procent van de Brusselse chauffeurs hun auto aan de kant gezet. “Veertig procent blijft werken tegen 4 euro per uur om in de broodnodige basisbehoeftes van hun gezin te voorzien.”

Kunnen niet deelnemen

Niet alleen de oplopende coronacijfers hebben de organisatie doen besluiten de staking op 16 november af te blazen. Ook hebben talloze taxichauffeurs hun activiteiten tijdelijk stopgezet en zij kunnen derhalve niet deelnemen. Elite Taxi behoorde ook tot de organisatoren van een staking van enkele honderden taxichauffeurs twee jaar geleden. Brusselse chauffeurs kwamen toen de straat op om te protesteren tegen taxi-apps zoals Uber en het beleid van het Brusselse ministerie van Mobiliteit.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.