Geld. Foto: iStock / darkojow

Taxichauffeur geeft klant 17.000 euro terug

Geld. Foto: iStock / darkojow (onbeperkt gebruik)

Een Londense taxichauffeur die na een rit 15.000 pond – bijna 17.000 euro – in zijn taxi vond, heeft ervoor gezorgd dat het geld weer terugkwam bij de rechtmatige eigenaar.

In een tijd waar er nauwelijks geld valt te verdienen met taxivervoer, is elke rit er een. Taxichauffeur Matt, lid van de London Taxi Driver Association, bracht een klant van Paddington naar South Kensington. Voor deze rit werd de chauffeur echter wel erg rijkelijk beloond, want de passagier bleek 15.000 pond aan contanten in het voertuig te hebben achtergelaten. Voor Matt stond meteen vast dat hij het geld wilde teruggeven aan de eigenaar, zo valt te lezen op de website van Taxi Point.

Overdracht op politiebureau

Omdat hij geen gegevens van de klant had, maakte Matt van zijn vondst melding bij de politie. Daarbij was het niet te voorkomen dat de chauffeur het geld een nacht in huis had, wat hij niet echt prettig vond. Het ideel van zo’n geldbedrag in huis hebben bezorgde hem naar eigen zeggen een slapeloze nacht. Via de betaalgegevens voor de rit kon klant worden achterhaald wie de passagier was.

Op verzoek van Matt vond de overdracht van het geld plaats op het politiebureau, omdat hij immers niet wist waarom de man zo’n groot contant geldbedrag op zak had. Het bleek om een professionele gokker te gaan, die cash nodig heeft om te kunnen inzetten. De dankbare man beloond Matt met 500 pond, zodat de rit van een kwartier hem uiteindelijk toch zo’n 550 euro opleverde.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur van Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.