Daklicht taxi (foto: Toyota)

Luchthavenvervoerder ingezet voor shuttlediensten in Oudenburg

Foto: toyota

Luchthavenvervoerder GB Service is deze maand gestart met het uitvoeren van shuttlediensten in Oudenburg. De service is het gevolg van het tijdelijke niet uitrijden van lijnbus 22, waardoor een mobiliteitsprobleem ontstond voor inwoners van Oudenburg.

Buslijn 22 rijdt tijdelijk niet door Oudenaarde vanwege wegwerkzaamheden in Ettelgem en Roksem. Om het mobiliteitsprobleem op te vangen voor haar inwoners, schakelde het gemeentebestuur van Oudenaarde het lokale VVB-bedrijf GB Service in. “Wij zijn door de gemeente zelf benaderd”, vertelt zaakvoerder Guido Ghewy. “We hebben vorige week de eerste ritten uitgevoerd.”

Alleen voor inwoners dorp

De shuttledienst is tot 18 maart actief en rijdt in drie blokken tijdens de piekmomenten: van 07.00 tot 08.00 uur, van 11.00 tot 12.00 uur en van 15.30 tot 17.30 uur. “Alleen inwoners van Oudenburg mogen van de gratis dienst gebruikmaken. Zij moeten zich wel van tevoren registreren”, vertelt een medewerker van de gemeente.

Voor GB Service uit Oudenburg is het tijdelijke vervangingswerk van De Lijn een welkome afleiding in deze coronatijd. Het werk van de luchthavenvervoerder is door de pandemie grotendeels weggevallen en ook opdrachtgever Huur een Stuur laat niets van zich horen. “Wij hebben al acht maanden geen werk voor Huur een Stuur uitgevoerd”, vertelt de zaakvoerder.

VVB-bedrijf denkt aan stoppen

De VVB-vergunning van GB Service loopt nog tot 2023. Daarna is het voor Ghewy welletjes geweest en gaat hij met pensioen. “Er worden steeds meer regels opgelegd en ook de kosten lopen maar op. Dit weegt niet meer op tegen de voldoening die je eruit haalt.”

Het Laatste Nieuws weet nog te melden dat Oudenburg jaarlijks 45.000 euro betaalt aan De Lijn voor de passage van lijnbus 22. Omdat deze nu zes weken niet zal rijden, brengt de vervoersmaatschappij 5.400 euro in mindering. Een gedeelte van dit bedrag wordt volgens de krant ingezet ter vergoeding van de luchthavenvervoerder.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.