Taxiondernemer opent ijssalon

Kim Van den Broeck, Excellent Shuttle service – credits: Kim Van den Broeck

Een kleine tien maanden nadat Kim Van den Broeck een taxionderneming registreerde in Baal, staat hij op het punt om ook een ijssalon te beginnen. “Beide bedrijven zijn ideaal te combineren omdat ik personeel in dienst heb”, zegt hij.

Van den Broeck is een bekend gezicht in Baal, een deelgemeente van Tremelo in Vlaams-Brabant. Zestien jaar runde hij ’t Kippenhoekje, de plaatselijke traiteurszaak waar hij kip en gevogelte verkocht. Hij trad hiermee in de voetsporen van zijn ouders en grootouders. “Maar na al die jaren wilde ik toch een keer wat anders doen. Ik had het wel gezien”, stelt hij.

Hij oog viel daarbij gelijk op een taxionderneming. “Ik ben van jongs af een grote autofanaat’, verklaart hij. “En daarbij waren er hier twee bedrijfjes in de buurt die er om verschillende redenen mee gestopt waren. Hierdoor was er in dit gebied eigenlijk geen taxibedrijf en zag ik mijn kans schoon.”

Nadat de beslissing gemaakt was, ging het snel. De traiteurszaak was binnen twee weken verkocht en Van den Broeck registreerde de taxionderneming Excellent Shuttle Service en kocht een Mercedes V-klasse. De wagen is uitgerust met een boordcomputer en software die in verbinding staat met Chiron. “Zo kan ik naast het geplande contractvervoer ook taxiritjes uitvoeren”, vertelt de ondernemer.

Tussen twee lockdowns in

In juli vorig jaar, tussen twee coronagolven en lockdowns in, ging het taxibedrijf van start. De ondernemer richtte zich op luchthavenvervoer en het vervoer van mensen naar restaurants. “De maanden juli, augustus, september waren een mooie start en toen heb ik al een klantenkring kunnen opbouwen, maar vervolgens kwam de tweede lockdown en stortte alles in”, vertelt Van den Broeck

Sindsdien voert hij nog een rit of vijf tot tien per week uit, vooral ritjes naar het ziekenhuis. Als starter had de ondernemer ook geen recht op een overbruggingskrediet, waardoor hij besloot zijn  inkomsten aan te vullen met werk in de fabriek van vrienden.

Alhoewel hij zich als taxichauffeur als een vis in het water voelt, begon hij ook het horecawerk te missen en de contacten met de buurtbewoners. “En toen er een mooi pand in het centrum van Baal vrijkwam, ben ik gaan denken en ben ik uiteindelijk op het plan van een ijssalon gekomen. Baal heeft grote plannen met het centrum dus ik verwacht de komende jaren veel publiek.”

Opening komend weekend

De ijssalon opent dit weekend de deuren. Van den Broeck zal de komende weken druk zijn om de ijszaak op de rails te krijgen. “Maar dat betekent zeker niet dat ik het taxiwerk verwaarloos. In de ijswinkel werk ik met personeel waardoor ik zelf altijd ritjes kan aannemen. Tevens heb ik de chauffeurs ter beschikking die voor de gestopte taxibedrijven werkten.”

Na corona sluit Van den Broeck een uitbreiding van zijn taxibedrijf niet uit. “Ik ben de enige hier in de buurt en als het werk dadelijk aantrekt, wil ik geen ritten moeten weigeren wegens gebrek aan capaciteit”, besluit hij.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.