Schade aan wagen van Taxi Kortrijk

Passagier slaat taxi kort en klein in Kortrijk

Schade aan wagen van Taxi Kortrijk – foto: Michiel Vantomme

Een passagier van de Kortrijkse taxichauffeur Michiel Vantomme heeft diens auto kort en klein geslagen omdat hij zich niet kon vinden in de ritprijs. De schade aan de taxi van de zelfstandige taxichauffeur loopt in de duizenden euro’s.

Het voorval vond vorige week plaats aan het station van Kortrijk waar een dronken man en een vrouw in de taxi van Vantomme waren gestapt. “We hadden een prijs afgesproken van 15 tot 20 euro voor een rit naar Harelbeke en een paar straten later begon de man te discussiëren dat hij normaal in het zwart voor tien euro vervoerd werd”, vertelt de ondernemer aan TaxiPro.

Versterkt tussenschot als redding

Toen Vantomme hem vertelde dat dit niet zijn werkwijze was, begon de man woest om zich heen te slaan. “Gelukkig had ik na een eerder handgemeen in Roubaix een verstrekt tussenschot in de taxi geïnstalleerd waardoor hij mij niet heeft kunnen raken.” Nadat de man door het lint ging, reed de West-Vlaming snel richting de politie waar de man aangehouden werd.

Het artikel gaat verder onder de foto

Verstevigde tussenschot Taxi Kortrijk, Michiel Vantomme
Verstevigd tussenschot Taxi Kortrijk beschermt Michiel Vantomme tegen agressieve klanten

Nazicht van de schade leerde dat een ruit van de taxi verbrijzeld was en de schuifdeur aan de zijkant geforceerd. “Ik heb een bestek laten opmaken en om hem als nieuw te maken kost rond de 4.000 euro”, vertelt de Kortrijkse taxichauffeur, die hoopt dat de schade vergoed wordt door de dader.

Geweld naar chauffeurs neemt toe

Vantomme wilde het incident aanvankelijk stilzwijgen, maar besloot uiteindelijk toch ermee naar de media te stappen. “Ik wil op deze manier aantonen dat het geweld tegen taxichauffeurs en aan het station van Kortrijk toeneemt”, legt hij uit.

Hij heeft de eerste schade snel gerepareerd om zo het werk weer snel te kunnen hervatten. “De weekends zijn weer goed gevuld”, vertelt hij over de aantrekkende taximarkt in Kortrijk.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.