Daklichten

Blankenbergse taxibedrijven gaan fuseren

Foto: ProMedia

In Blankenberge gaan Taxi Wim en Taxi Ellen verder als één onderneming. Samen nemen ze taxi Els over. Met deze stappen willen ze hun dienstverlening verbeteren.

In het najaar gaan Taxi Wim en Taxi Ellen fusioneren tot één BVBA. Hiermee worden ze in één klap het grootste taxibedrijf van de populaire badplaats. Taxi Els nemen ze bovendien over. Het gezamenlijke bedrijf zal hiermee zes taxi’s tellen. Met de coronacrisis heeft de fusie eigenlijk niets te maken. “Het was gewoon voor de hand liggend dat we dit zouden doen”, zegt Ellen Vangenechten. “We willen een betere en snellere service aan onze klanten bieden.”

Volgens Vangenechten kunnen de taxibedrijven straks onderling beter samenwerken. “We zullen vlotter ritjes aan elkaar kunnen doorgeven nu we in één bedrijf zitten. Ook tijdens de avond, nacht en het weekend zullen de chauffeurs efficiënter worden ingezet. Als individueel taxibedrijf is het onmogelijk om die service de klok rond te garanderen.”

Meer chauffeurs en wagens

De taxichauffeurs willen zich samen beter organiseren. “Op drukke momenten gaan we dan meer chauffeurs kunnen inzetten”, zegt Vangenechten. “Pieken zullen we beter kunnen opvangen. Maar ook heel de nacht zullen we beschikbaar zijn. Behalve tussen 5 en 7 uur ‘s morgens. Dan moet er wel gereserveerd worden.” Er zal een extra chauffeur aangeworven worden. Ellen hoopt dat het systeem van flexi-jobs – zoals de horeca dat al kent – ook snel in de taxiwereld wordt doorgevoerd.

Een fusie heeft nog andere voordelen. “We zullen ons wagenpark gezamenlijk kunnen onderhouden”, zegt Ellen. “We zullen ook wagens kunnen aankopen.” Opvallend: er komt geen overkoepelende bedrijfsnaam. De taxichauffeurs blijven onder hun huidige namen in de stad rond touren. “We hebben elk ons vast cliënteel,” vertelt Vangenechten. “De afzonderlijke telefoonnummers en namen blijven dus behouden. Ons trouw publiek kent ons zo.”

Er komt dus ook geen gemeenschappelijke taxicentrale. De telefoons worden gewoon naar elkaar doorgeschakeld. “De communicatie verloopt simpelweg door naar elkaar te bellen. Vroeger gaven we sporadisch ook al eens een ritje aan elkaar door. Maar als ik dat deed, leverde het mij niets op. Door nu samen te werken in één bedrijf, ligt dat anders en werken we samen aan ons succes.”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.