Daklicht taxi (foto: Toyota)

Taxi Dominic breidt uit ondanks coronacrisis

Foto: toyota

De coronacrisis weerhoudt Dominic Creus uit Deerlijk er niet van om in zijn jonge taxibedrijf te investeren. Er komt een extra wagen bij voor Taxi Dominic en er worden nieuwe chauffeurs aangeworven, vertelt Creus in gesprek met TaxiPro.

Taxi Dominic is een jong en naar eigen zeggen dynamisch taxibedrijf. Het werd opgezet in 2019 en opereert vooral vanuit de Kortrijkse regio. De coronacrisis heeft het bedrijf naar eigen zeggen goed overleefd. Recent werd er een tweede wagen aangekocht. Taxi Dominic beschikt nu over een Mercedes V 250 c voor maximaal zeven personen en een hybride Mercedes E 300 voor vier personen.

Uitbreiding

Als de zaken goed blijven lopen, komt er tegen het einde van het jaar een derde wagen bij. Het aantal chauffeurs zal verder opgetrokken worden, van drie naar zeven. Creus legt uit dat er bij de werving strenge eisen worden gesteld op het gebied van taal. “Chauffeurs moeten de Nederlandse taal machtig zijn.”

De eigenaar van het taxibedrijf voelt dat de situatie zich aan het herpakken is. “In de maand juli hebben we veel ritten naar de luchthaven gedaan. Volgend jaar mikken we vooral op hotels van de luchthaven en de bedrijven. We staan vooral bekend in groot Kortrijk voor onze stiptheid, betrouwbaarheid en onze propere wagens. En we hebben een contract met de plaatselijke carwash, zodat we altijd meteen voorrang krijgen.”

Selectief op hun cliënteel

Het taxibedrijf is relatief selectief op hun cliënteel. “Uiteraard zijn we er ook voor de horeca en alle andere gewone taxiritten, maar we zijn niet het soort taxibedrijf dat van café naar café rijdt. We bedienen vooral de bedrijfswereld en hotels waar meer vraag uit voortkomt”, vertelt Creus.

“We zijn een klassiek taxibedrijf, maar hebben de lat voor onszelf hoger gelegd. De wagens moeten altijd proper zijn en de chauffeurs mooi gekleed.” Dit heeft volgens Creus uiteindelijk in zijn voordeel gewerkt. “We merken dat veel taxibedrijven helaas niet altijd even correct zijn qua service en prijs. Daar plukken wij dan de vruchten van.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.