Rolstoelbus. Foto: iStock / Martin Bowra

Fusie in Aarschotse taxiwereld

Rolstoelbus. Foto: iStock / Martin Bowra (onbeperkt gebruik)

Het taxibedrijf Luchthaven Vervoer Wolput Taxi uit Langdorp (Aarschot) heeft Taxi Cisse overgenomen. Dankzij de overname kan LVW Taxi zijn vloot verviervoudigen. De beide firma’s worden samengevoegd tot één bedrijf met ziekenvervoer als specialisatie.

Door de overname groeit het wagenpark van LVW (Luchthaven Vervoer Wolput) van twee naar acht voertuigen. De personeelsleden van taxi Cisse worden eveneens overgenomen, waardoor het personeelsbestand zal groeien naar negen medewerkers.

Meer chauffeurs

De fusie moet op lange termijn de service naar de klant verbeteren. “We zijn aan het bekijken om op middellange termijn nog een extra wagen in te zetten, voorzien van een elektrische lift voor een rolstoel”, zegt Jonas Wolput. “We gaan verder extra chauffeurs aanwerven; we zoeken twee chauffeurs voor de nacht. Zo willen we proberen om in het weekend altijd drie wagens in te zetten. Dan denk ik dat de service alleen maar gaat verbeteren.”

Hij vervolgt: “Het is niet meer zo evident om mensen te vinden die ‘s nachts willen werken. Dit begint zwaar door te wegen.” De fusie moet er verder voor zorgen dat de perimeter wordt uitgebreid. “We werken via het systeem van Mutas van Diest tot Tienen”, zegt Wolput. “We gaan nu uitbreiden naar Baal, Betekom, Tremelo, Bonheiden, Mechelen en zelfs tot tegen Leuven.”

Neone

Het nieuwe taxibedrijf gaat  experimenteren met Neone, een grote aanbieder op het gebied van voertuigapparatuur, planningssoftware voor op de centrale en overige ondersteunende producten en diensten. “Hier zien we veel voordelen op het vlak van ziekenvervoer”, legt Wolput uit.

“Puur voor het geplande ziekenvervoer is Neone voor ons administratief veel gemakkelijker. We hebben al met de demo gewerkt en  collega’s bevestigen dat het veel voordelen biedt. Onze taximeters willen we wel behouden. 90 procent van ons werk is ziekenvervoer. Als we het administratieve gedeelte kunnen automatiseren, dan zou dat enorm veel werk besparen.”

Eerdere samenwerking

De bedrijfsactiviteiten zullen verhuizen. Vanaf september dit jaar zal het taxibedrijf onderdak vinden in de nieuwe kmo-zone Mottepark in Rillaar en er komt dan een nieuwe naam. Luchthaven Vervoer Wolput Taxi uit Langdorp (Aarschot) en Taxi Cisse hebben overigens al eerder samengewerkt. Toen werd het nachtwerk verdeeld. “Dat is zeker een voordeel geweest”, zegt Wolput. “We hebben de collega’s leren kennen en de werking van het bedrijf.” Daarnaast nam LVW Taxi twee jaar geleden de activiteiten van de Baalse taxidienst Walter over.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.