Daklichten

Sterke stroming wordt Vlaamse taxichauffeur fataal tijdens vakantie

Foto: ProMedia

Twee Vlamingen zijn zaterdagochtend omgekomen in Rethymnon, een badstad aan de noordkust van Kreta. Een van hen was Luc Lenaerts, een taxichauffeur van Gorselé.

De Vlamingen raakten door de sterke stroming in zee verrast en geraakten niet meer terug aan land. Hun levenloze lichamen zijn anderhalve kilometer verderop uit de zee gehaald. Het jongste slachtoffer, de 63-jarige Luc Lenaerts uit Antwerpen, was een taxichauffeur. Hij werkte al vijftien jaar voor de taxidienst Gorselé in Beveren.

Collega’s gaan hem missen

Veel van zijn collega’s uiten hun medeleven op sociale media. Uit de getuigenissen valt te lezen dat Luc heel geliefd en graag gezien was en dat hij erg gemist zal worden. Hij werd gezien als een ouderdomsdeken. Hij had nooit een onvertogen woord en gaf vaak een kwinkslag of een steunend woord.

Glenn De Schepper, CEO van Gorselé, heeft enkel maar goede woorden voor de overleden chauffeur. “Het is een hele brave, toffe, geëngageerde man. Hij was heel sympathiek. Het was al een lange tijd geleden dat hij nog op vakantie is gegaan. Luc keek erg uit naar de reis. Uiteindelijk is hij op vakantie gegaan en dan loopt het zo af.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.