Antwerpen Centraal, standplaats

Taxisector leeft verder op

Foto: ProMedia / Matthias Vanheerentals

De taxisector maakt een inhaalbeweging en bedrijven beginnen weer mensen te werven na sterke inkrimpingen gedurende de coronaperiode. Taxifederatie GTL heeft nu ook cijfers over het herstel in steden als Brussel, Antwerpen en Leuven.

Volgens GTL draait Brussel weer aan 50 à 55 procent van de normale omzet voor deze tijd van het jaar. De nachtdiensten verlopen echter niet goed. Volgens GTL krijgen enkele grote klanten prioriteit, waaronder OV-bedrijf MIVB. MIVB bevestigt dat het een dienstverlening is waarop vooraf wordt op ingetekend en dat het hun personeel niet in de problemen brengt om op hun bestemming te geraken. Volgens GTL is de dienstverlening van andere klanten wél verstoord.

De taxisector in Leuven draait volgens GTL zeer goed, maar dan vooral voor particuliere klanten en veel minder voor zakelijke passagiers. Antwerpen is sinds juli stilaan naar een beter werkniveau geëvolueerd, voorlopig met minder voertuigen dan voor de coronacrisis. In de regio van de luchthaven van Zaventem rijden 40 procent van de voertuigen. In de bredere zone rond Zaventem (Vilvoorde, Machelen, Diegem) is de toestand beter.

Aangepast vervoer groeit

Het aangepast vervoer (rolstoelvervoer, zorgvervoer) kent een inhaalbeweging, na 10 procent omzetverlies over de hele coronaperiode. De bedrijven werven opnieuw aan. Volgens het Planbureau zal de Belgische economie in het vierde kwartaal 2021 weer het niveau bereiken van voor corona, meldt De Standaard. De groei zou dit jaar 5,7 procent bedragen en er zouden dit jaar 60.000 jobs bijkomen en volgend jaar nog eens 13.000. De consumptie zou dit jaar met 5,8 procent stijgen en volgend jaar zelfs met 6,8 procent.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.