Daklicht, taxibord

Vervoerregio Kempen wil taxisector betrekken bij overleg

Foto: Jerom Rozendaal / ProMedia

De Vervoerregio Kempen organiseert in december enkele online werkateliers waarbij ook de taxisector is uitgenodigd om deel te nemen en mee te denken. Tijdens de bijeenkomsten staan de basisbereikbaarheid en het combineren van verschillende vervoermiddelen centraal.

De Vervoerregio, die uit 28 gemeenten bestaat, wil samen met Kempenaars meedenken over oplossingen waarmee ze in de toekomst minder afhankelijk worden van de wagen, zo meldt GTL op zijn website. Gedurende een viertal werkateliers, die in december plaatsvinden, kan hierover nagedacht worden en oplossingen worden uitgewerkt.

Vervoer op maat

De stakeholders van de taxisector zijn dus ook uitgenodigd om mee te denken. Ze kunnen oplossingen formuleren voor vervoer op maat. Zo kunnen ze afgeschafte bushaltes en buslijnen compenseren die nu voor witte vlekken zorgen in het bestaande mobiliteitsaanbod. Het denkproces kadert bovendien in een nieuw stelsel van vraagafhankelijk openbaar vervoer op maat, dat vanaf 2023 onder de naam Hoppin vooral gebruik zal maken van OV-taxi’s.

De ateliers vinden plaats op deze data: Middenkempen (8 december), Zuiderkempen (9 december), Oosterkempen (15 december), Oosterkempen (15 december), Noorderkempen (16 december).

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.