Taxi Joris (bron: VRT)

Presentator wordt taxichauffeur voor TV-reeks

Acteur en televisiepresentator Joris Hessels, bekend van Radio Gaga, Gentbrugge en De Weekenden, gaat voor zijn nieuwe programma aan de slag als ’taxichauffeur’. Hij rijdt met zijn monovolume-taxi het land door en brengt een aantal zorgvuldig geselecteerde passagiers naar hun bestemming. En weer terug. Tijdens de taxiritten spreekt hij met de passagiers over hun levens.

Dit doet hij voor de vijfdelige Canvas-reeks “Taxi Joris”, die op Canvas wordt uitgezonden om 21.20 uur. Hessels neemt hierbij de tijd om zijn klanten op te halen, naar hun verhalen te luisteren en waar mogelijk een stukje dagelijkse leven mee te pikken, op hun bestemming of thuis. Bovendien kunnen zijn passagiers meermaals een beroep op hem doen, waarbij zij voor de kijker vertrouwde gezichten worden.

“Ik ben graag en veel onderweg”, zegt de presentator. “Dat is de motor in mijn leven, van plek naar plek. In Taxi Joris komen veel dingen samen. Dat ik op korte tijd heel dicht bij mensen mag komen en hen de kleren van het lijf mag vragen, om ondertussen het landschap te zien veranderen: veel beter wordt het niet.”

Unieke verhalen

De ritten leveren mooie verhalen van de passagiers op. Zo is er Sander, die sinds zijn geboorte in een rolstoel zit, en de 26-jarige escorte Noa. Daarnaast vervoert hij verschillende passagiers die al flink op leeftijd zijn, waaronder de 92-jarige Pater Kristiaan en Mitteke die 100 is geworden. Hessels krijgt in zijn taxi ook te maken met een man die dagelijks zijn vrouw in de gevangenis bezoekt en een euthanasie-arts op weg naar een patiënte die voor levensbeëindiging koos.

Als taxichauffeur is voor Hessels de telefoon belangrijk voor de communicatie. Hij houdt zo niet alleen contact met zijn passagiers om afspraken te maken, maar ook met zijn achterban: zijn vriendin, zijn moeder, zijn manager en beste kameraad zijn op deze manier getuige van zijn bijzondere ritten. In de jachtigheid van het verkeer en in de roetsjbaan van het leven zorgt Joris Hessels voor tijd en intimiteit, aldus de VRT.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.