Daklichten
interview

Ouderwets nachtleven geeft taxi’s volop werk

Foto: ProMedia

Het nachtleven is weer helemaal open en dat bezorgde de taxisector afgelopen weekend meer werk, zo leert een rondgang in alle provincies. Het stormachtige weer zorgde wel voor wat extra uitdagingen.

Bij Taxi Gerard in Leuven is het afgelopen weekend zeer druk geweest. “Het was mooi”, zegt zaakvoerder Dirk De Cnijf. “Er waren veel goede ritten. Veel mensen kiezen er toch voor de taxi in plaats van de eigen wagen. Het was voor ons een herademing om zo veel klanten terug te zien. Er waren wel meer mensen dronken dan anders. Maar er waren geen incidenten.”

De personeelsbezetting is nog steeds beperkt. De taximaatschappij kon onmogelijk alle ritten aannemen. “Hopelijk komt er ook wat meer beweging in de nacht tijdens de week”, zegt De Cnijf. “De storm van afgelopen dagen zorgde wel voor hinder. Ik heb vrijdag alle wagens binnen gehouden van 14.00 uur tot 21.00 uur.”

Alles weer in evenwicht

In Antwerpen-stad hebben de taxi’s het druk gehad. “Er waren enorm veel mensen aan het feesten”, zegt Brent Verswijvel, taxichauffeur bij Taxi Luke. “Zelfs na 6 uur ‘s morgens kwamen er nog mensen uit de discotheken. De taxistandplaatsen aan het Centraal Station stonden volledig leeg. De taxichauffeurs van de nacht hebben echt wel goed verdiend. En dat is heel positief. Dat zorgt ervoor dat alles weer normaal verloopt. Tijdens de dag staan er dan weer minder taxichauffeurs van de nacht. Dat zorgt weer voor een evenwicht. Tijdens corona zijn er veel nachtchauffeurs tijdens de dag komen werken. En die situatie is gelukkig weer omgekeerd.”

Extra werk omdat trams niet reden

In Oostende was het over de hoofden lopen. “Ondanks de storm was het een druk weekend”, zegt Mohammad Ghosi van Taxi Anker Oostende. “Zoals verwacht reden de trams niet meer door de storm en hadden we een extra bezigheid. Na de storm begon het volk toe te stromen in de stad en dat zorgde voor een bezige avond voor onze chauffeurs.”

In Gent was het ook levendig. “Vrijdag was het zeer druk”, klinkt het bij een Gentse taxichauffeur. “Ik ben zeer tevreden dat alles weer normaal is.” Ook in de Limburgse provinciehoofdstad Hasselt niets dan positieve geluiden. Bij Taxi HTM en Wave-a-cab was het zeer druk, melden deze bedrijven desgevraagd.

Onderwerpen: ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.