taxichauffeur JP

JP, het vleugje humor van de Koningin der Badsteden

beeld gemaakt door Matthias Vanheerentals / Taxipro

Jean-Pierre, kortweg JP, is al twee jaar één van de vaste weekendchauffeurs bij City Taxi Oostende. Hij doet zijn job ongelooflijk graag. Hij is 67 jaar en al enkele jaren op pensioen. Daarvoor werkte hij 15 jaar lang in de horeca.

Wie in Oostende een taxi neemt, moet beslist eens een ritje maken met Jean-Pierre, of kortweg JP. JP is een taxichauffeur pur sang. Hij is een vat vol humor. Hij pikt ons met een brede glimlach op aan het station voor een ritje door de Koningin der Badsteden. Het is duidelijk dat hij zijn job enorm graag doet. “Ik werk steeds in het weekend”, zegt JP. “Zo weet mijn vrouw waar ik zit (lacht). Het contact met de klanten bevalt me enorm. Het is belangrijk dat je je job graag doet. Je moet stressvrij zijn. Zanger Arno heb ik nog vervoerd. Dat was een heel sympathieke mens. Een toffe gast. Iedere keer als hij uitstapte zei hij: ‘Braaf zijn hé’. Ik lachte terug: ‘Zijt maar zelf braaf’.”

Steeds meer koffers

City Taxi Oostende beschikt over een uitgebreid wagenpark. Hij rijdt het liefst met een Volkswagen Passat. “Die wagen is ruimer”, zegt hij. “Dat is handig, want ik heb wat meer volume nodig (lacht). De wagen heeft ook grotere koffers. Ik zie vaak dat mensen enorm veel koffers meenemen. Die geraken niet altijd in een Toyota Corolla. Vaak moet de centrale mij sturen om de koffers van de klanten allemaal in te laden. Aan de kust moeten we soms technici vervoeren die windparken repareren. Ongelooflijk wat die allemaal meenemen.”

Nieuwe vennoot

JP werkt graag bij City Taxi Oostende. “We zitten met een heel goede ploeg. We doen ons werk zeer graag.” Voordat JP met de taxi reed, werkte hij in de Oostendse horeca. Hij heeft er altijd enkele brasseries en cafés uitgebaat en kent dus het nachtleven door en door. Zijn vrouw werkt nog als chef-kok in een Oostends restaurant. City Taxi Oostende telt in totaal 10 chauffeurs en 5 wagens. Recent is er een nieuwe vennoot in het bedrijf aan boord gekomen. “Door de nieuwe vennoot is de groei van de firma in een snel tempo gegroeid naar één van de betere van Oostende”, besluit zaakvoerder Michael Bogaert van City Taxi Oostende.

Onderwerpen:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.