Luchthavenvervoer

Passagiers Brussels Airport boeken massaal om naar dinsdag en woensdag

Beeld Brussels Airlines: vliegtuigen worden ingepakt / foto komt uit beelddatabank van Brussels Airlines

Een groot deel van de passagiers heeft hun vlucht – die voorzien was voor maandag – reeds omgeboekt naar dinsdag en woensdag. Dat meldt Brussels Airport. De luchthaven raadt de vertrekkende passagiers aan om 2 uur op voorhand te komen voor vluchten binnen de Schengenzone. Voor vluchten buiten de Schengenzone moet dat zeker 3 uur op voorhand zijn.

Op maandag 20 juni was er een nationale stakingsdag voor het behoud van de koopkracht. Om veiligheidsredenen vertrokken er maandag geen vluchten meer vanop Brussels Airport. Ook het openbaar vervoer ondervond hinder.  De MIVB raadde haar reizigers aan die dag in alternatieven voor het openbaar vervoer te voorzien en excuseerde zich alvast voor het ongemak. “Bij de metro rijdt alleen metrolijn 1, maar hebben we verlengd tot Erasmus”, zegt An Van hamme van de MIVB. “Er rijden 7 grote, belangrijke tramlijnen, op een totaal van 17. Bij de bussen worden er momenteel 15 op de 55 lijnen bediend. Ook daar zetten we maximaal in op grote lijnen die langs de scholen rijden (examens).” Bij De Lijn zijn eveneens problemen. “De hinder bij De Lijn ziet er als volgt uit: globaal gezien zal 55 procent van de ritten uitgevoerd worden”, zegt Ine Pieters, Specialist Beleidscommunicatie bij De Lijn. “Meer in detail: 60 procent  van de busritten wordt uitgevoerd en 40 % van de tramritten. NMBS maakt zich sterk dat het treinverkeer wel normaal zal kunnen verlopen, en legt ook extra treinen in naar Brussel.

Staking Ryanair en Brussels Airlines 

De hinder blijft helaas niet beperkt tot maandag 20 juni. Het ergste moet nog komen, maar dan eerder tegen het einde van de week. Later op de week volgen nog stakingen bij Ryanair en Brussels Airlines. Het in België gevestigde cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Ryanair zal staken op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni. Dat melden de christelijke vakbonden ACV Puls en CNE. Ryanair vliegt vanuit Charleroi en Zaventem. Bij Brussels Airlines wordt er gestaakt op 23, 24 en 25 juni. Op de luchthavens van Oostende en Deurne wordt geen hinder verwacht, zij zullen zelfs extra vluchten opvangen. Luchthaventaxi’s die deze luchthavens als bestemming hebben, mogen dus geen hinder verwachten.

Onderwerpen: ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.