Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo

Mensen met vervoersproblemen in Lier krijgen taxicheques

Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo (onbeperkt gebruik)

Wie in Lier woont en kampt met verplaatsingsmoeilijkheden én een beperkt inkomen, kan goedkopere taxicheques aankopen bij de stad. De cheques kunnen ingezet worden bij vijf Lierse taxibedrijven, namelijk Taxi Bob Lier, Taxi Budts, Taxi Lier, Taxi Pallieter en Taxi Sebe.

Stad Lier geeft mensen met verplaatsingsmoeilijkheden én een beperkt inkomen de mogelijkheid om taxicheques aan te kopen. Met die taxicheques kan je goedkoper gebruik maken van een Lierse taxi. Mensen betalen er 2,50 euro voor een taxicheque die 5 euro waard is. Per aankoop moet je minstens zes taxicheques bestellen en per jaar kun je maximaal 24 cheques kopen.

Voorwaarden 

Om taxicheques te kunnen kopen moet je tegelijk aan de volgende voorwaarden voldoen: je woont in Lier of Koningshooikt. “Iedereen die ouder is dan 80 kan gebruik maken van de taxicheques”, zegt Goris. “Ik wil even verduidelijken dat mensen die ouder zijn dan 80 geen EDC -kaart moeten hebben. Iedereen die een EDC-kaart heeft ongeacht de leeftijd kan er ook gebruik van maken. Mensen die minstens 75 jaar zijn met een verhoogde tegemoetkoming.”

Agenda volboekt

Taxicheques kunnen enkel gebruikt worden voor verplaatsingen binnen Lier. Er wordt niet teruggegeven op de cheque en bijkomende kosten dienen door de gebruiker rechtstreeks aan de taxichauffeur betaald te worden. De deelnemende taxi’s doen hun uiterste best om je vlot en snel te bedienen. Het kan echter wel eens gebeuren dat hun agenda volgeboekt is. Bekijk op dat moment met de taxifirma of een ander tijdstip mogelijk is.

Mindermobielencentrale

Volgens schepen van Welzijn Annemie Goris (N-VA) is de trein of bus nemen voor mensen met een beperking niet altijd haalbaar. “Onze mindermobielencentrale zorgt daarom al vele jaren voor het vervoer van mensen met een beperkt inkomen én een mobiliteitsbeperking. Ze doet hiervoor een beroep op vrijwillige chauffeurs. Daarnaast beschikken de dienstencentra over een bus om hun bezoekers van en naar het dienstencentrum te brengen.”

Meer info 03.283.48.88, www.lier.be/mobiliteit/minder-mobiel/taxicheques

Taxicheques | Stad Lier

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.