mobiele dataterminal Mobitab van Neone

Ambulancecentrum Antwerpen vereenvoudigt administratie met mobiele tablet van Neone

mobiele dataterminal Mobitab van Neone

Het Ambulancecentrum Antwerpen is begin dit jaar in zee gegaan met Neone. Alle 40 wagens werden uitgerust met de mobiele dataterminal Mobitab die de rittengegevens naar Chiron sturen. De tablets zorgden bovendien voor een betere communicatie tussen de centrale dispatching en de chauffeurs. We hadden een gesprek met Erwin Vanden Eynden, administratief manager bij het Ambulancecentrum Antwerpen.

Ambulancecentrum Antwerpen is de tweede grootste ambulancedienst van Vlaanderen. Ze doen vooral contractvervoer. Dat gaat van liggend, zittend en rolwagengebonden patiëntenvervoer. Sinds februari is het Ambulancecentrum ook gestart met leerlingenvervoer in het buitengewoon onderwijs zodat kinderen niet langer uren op de bus hoeven te zitten. Door het decreet op het individuele personenvervoer moet het Ambulancecentrum Antwerpen ook aan de wetgeving voldoen om ritten naar Chiron door te sturen.

Positieve ervaring

In het voorjaar is het Ambulancecentrum een samenwerking met Neone aangegaan. “De implementatie is zeer vlot gegaan, zoals het aanleveren en de ingebruikneming van de toestellen en het opleiden van het personeel”, zegt Erwin Vanden Eynden. “De manier van samenwerken, de bereikbaarheid en het snel oplossen van problemen, siert hen wel. De gebruikersvragen en fouten, die er in het begin altijd zijn, worden heel snel en kort op de bal opgevolgd, ook met hun achterliggende backoffice. Dat is een zeer positieve ervaring, moet ik toegeven. Rob en Meta Doodkorte, de eigenaren van Neone, hebben een grondige kennis van de Vlaamse markt en waren meteen mee met ons verhaal. Ze weten hun pakket goed af te stemmen op de Vlaamse markt. Ze hebben de juiste contacten bij de Vlaamse overheid. Ze kennen bovendien goed de werking van de alarmcentrale van Mutas.”

Mobiele dataterminal

Het Ambulancecentrum koos concreet voor de mobiele dataterminal Mobitab van Neone. Alle 40 wagens werden met deze tablets uitgerust. “Vanop onze centrale dispatching worden de rittengegevens doorgestuurd naar het systeem van de tablets”, zegt Vanden Eynden. “De chauffeurs kunnen daarmee de ritten aanvaarden. Alles wordt via de mobiele dataterminal Mobitab doorgestuurd naar Chiron, de centrale rittendatabank voor individueel bezoldigd personenvervoer van de Vlaamse overheid. In de toekomst bekijken we of er nog andere zaken in het pakket van Neone kunnen bijkomen, zodat alles geïntegreerd is. We zullen alle opportuniteiten bekijken om het nog verder uit te breiden.”

Communicatie dispatching/chauffeur

Dankzij de tablets wordt de communicatie tussen de dispatching en de chauffeurs verbeterd. “Via de tablet kan makkelijker aan patiënten-identificatie gedaan worden”, zegt Vanden Eynden. “Dankzij Neone kan je in twee richtingen met elkaar communiceren. Dus van de dispatching naar de auto en van de auto naar de dispatching. We kunnen het hele chatverhaal controleren. We kunnen nog bijkomende berichten van in het begin meesturen, zoals ‘patiënt heeft rollator’ en ‘patiënt gaat wachten in de wachtzaal’. Ziekenhuizen werken met wachtzaal- en routenummers. De chauffeur kan alle informatie via de tablet aflezen. De tablet kan meegenomen worden in het ziekenhuis. Als er één platform is waar je naar elkaar kan communiceren, dan biedt dat altijd voordelen. We moeten niet meer werken via telefoon, Whatsapp of andere chat-mogelijkheden. Als je alles via één kanaal laat verlopen, dan heeft dat altijd voordelen.”

Enkele beelden van de mobiele dataterminal Mobitab van Neone

mobiele dataterminal Mobitab van Neone

mobiele dataterminal Mobitab van Neone

mobiele dataterminal Mobitab van Neone

mobiele dataterminal Mobitab van Neone

mobiele dataterminal Mobitab van Neone

Onderwerpen: ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.