Aanhouding. Foto: politie.nl

Drie jaar cel voor man die twee taxichauffeurs toetakelde

Aanhouding. Foto: politie.nl

De Brugse rechtbank heeft de man drie jaar cel, waarvan één voorwaardelijk, gegeven die twee taxichauffeurs en een nachtwinkeluitbater zwaar toetakelde met brutaal geweld.

Volgens de gerechtspsychiater is de man niet geestesgestoord, zo meldt de krant Het Nieuwsblad. Maar er is wel een grote kans op herval. De verdediging hoopte op een voorwaardelijke straf omdat de agressieveling kampte met het Tourette-syndroom. Volgens de advocate had de agressieveling zijn impulsen niet onder controle omdat hij zijn medicatie verwaarloosde. Een 45-jarige taxichauffeur uit Oostende was tijdelijk werkonbekwaam omdat hij op brute wijze werd aangevallen door een klant die zijn geld wou stelen. De gebeurtenis werd in beeld gebracht dankzij een dashcam die de chauffeur plaatste na een eerdere overval.

Zware feiten

Een van de feiten vond in Oostende plaats. De taxichauffeur stond toen aan het station van Oostende te wachten op een klant. De man stapte in en vroeg de taxichauffeur om hem naar de Zeedijk in Mariakerke te brengen. Maar bij aankomst liep het mis. “Hij maakte zijn gordel los en begon tegen mijn gezicht te slaan”, vertelde de taxichauffeur toen aan TaxiPro. “Hij riep dat ik hem al mijn geld moest geven.”

Bruut geweld

De dashcambeelden van de taxi toonden hoe de taxichauffeur in een greep werd gehouden en zware vuistslagen op zijn hoofd te verduren kreeg. “Ik kon uiteindelijk uit de auto stappen”, zei de taxichauffeur. “De klant stapte ook uit de wagen. Vervolgens stapte ik snel weer in en sloot ik de deuren.” Een voorbijganger die de taferelen zag, belde meteen de politie. Die was snel ter plaatse en liet de gewonde taxichauffeur naar het ziekenhuis overbrengen.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.