“Ik stap elke dag met plezier in de taxi”

Leuvense Taximaatschappij – beeld gemaakt door Matthias Vanheerentals

Taxichauffeur Bart Aerts rijdt al twee jaar voor de Leuvense Taxi Maatschappij. Daarvoor werkte hij 30 jaar in de sector van winkeldiefstalbeveiliging. Door het vele stressende werk kreeg hij gezondheidsproblemen en stapte hij over naar de taxisector. Bart vindt het jammer dat hij deze stap niet eerder zette.

Hij solliciteerde bij vier Leuvense taximaatschappijen en koos uiteindelijk om aan de slag te gaan bij de Leuvense Taxi Maatschappij. “Deze taximaatschappij onderscheidt zich door professionalisme, bij LTM is alles gewoon goed geregeld. Zowel met de vorige baas Philippe als de huidige baas Koen klikt het goed. Het is een geweldig team. De Leuvense Taxi Maatschappij is de laatste jaren enorm gegroeid. Vooral in het bedrijfsleven hebben we veel klanten. Dat is zeer boeiend. Ik had dit vroeger moeten doen. Het is zo ontspannend.”

Dagdiensten

Bart Aerts maakt dagelijks dagdiensten van gemiddeld 11 uur. “Maar de tijd vliegt voorbij. We krijgen alle mogelijke mensen in onze taxi, een beetje talenkennis komt dan van pas en je moet op elk niveau gesprekken kunnen voeren.” Bij de Leuvense Taximaatschappij werken de dagchauffeurs in loondienst en dat systeem bevalt Bart. “Dat zorgt voor enorm veel rust in het bedrijf en tevreden klanten. Daardoor hebben we niet de druk om steeds voldoende ritten te hebben en zijn we ook niet nodeloos gehaast. Daardoor kunnen we goede kwaliteit en service leveren aan onze klanten. Denk dan aan helpen instappen, valiezen in en uit laden enz. Er zijn dan ook nooit discussies tussen de chauffeurs en dispatching over het toewijzen van aantrekkelijke ritten. We zullen ook nooit in de verleiding komen om omwegen te maken. We nemen altijd de kortste route.”

Contact met klanten

Bart houdt van zijn werk. “Ik hou van het contact met de klanten. Dat bevalt me echt. Boeiende gesprekken over het dagelijks leven van de mensen of de bedrijven waar ze werken. De afwisseling tussen korte stadsritten en verre ritten tot in het buitenland is ook leuk.” De Leuvense Taxi Maatschappij heeft een groot wagenpark. Bart rijdt steeds met de Volkswagen Caravelle. De Leuvense taxi maatschappij is nog steeds opzoek naar taxichauffeurs. Er zijn zeker nog een 4 a 5 tal openstaande vacatures. Wie zich geroepen voelt kan dus zeker de taxi maatschappij contacteren. “De chauffeurs maken het verschil”, besluit Aerts. “en dat weten ze bij de Leuvense Taximaatschappij maar al te goed.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.