Diploma. Foto: pixabay

Deadline aanvraag internationaal erediploma voor taxi- en VVB-chauffeurs 31/8

Diploma. Foto: pixabay

Elk jaar reikt de International Road Transport Union (IRU) een erediploma uit aan chauffeurs, die zich in het taxivervoer en/of diensten voor verhuur van voertuigen met chauffeur langdurig hebben onderscheiden door hun veilig rijden, trouwe dienst en goed gedrag. Het aanvraagformulier moet vóór 31 augustus ingevuld worden.

Door de International Road Transport Union (IRU) is een erediploma ingesteld, dat jaarlijks wordt verleend aan chauffeurs, die zich in het taxivervoer en/of diensten voor verhuur van voertuigen met chauffeur langdurig hebben onderscheiden door hun veilig rijden, trouwe dienst en goed gedrag. Leden van GTL kunnen deze internationale onderscheiding voor hun chauffeurs op een eenvoudige manier rechtstreeks aanvragen bij de IRU via het invullen van een vragenlijst van de IRU, zo meldt de taxifederatie zelf op hun website.

20 jaar

De chauffeurs moeten aan de volgende voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor dit Erediploma. De vervoersonderneming dient lid te zijn van een vereniging die lid is van de I.R.U. Voor België moet het bedrijf lid zijn van de taxifederatie GTL. De chauffeur moet tenminste 20 jaar als beroepschauffeur werkzaam zijn in volle tevredenheid van de desbetreffende werkgevers. De chauffeur moet tenminste 5 jaar in dienst zijn bij de huidige vervoersonderneming.

Beroepschauffeur

De chauffeur moet minimaal 1.000.000 km gereden hebben als beroepschauffeur in het nationale of internationale vervoer en de laatste 20 jaar geen ernstig verkeersongeval (met lichamelijk letsel) hebben veroorzaakt door eigen schuld. De chauffeur mag de laatste 5 jaar geen verkeersvoorschriften, douanebepalingen of administratieve voorschriften hebben overtreden. De chauffeurs kunnen deze onderscheiding slechts één keer ontvangen.

Sluitingstermijn

Bent u een zelfstandige chauffeur of loontrekkende chauffeur die voldoet aan de voorwaarden voor het erediploma?  Vul dan het aanvraagformulier van de IRU vóór 31/8 in. De sluitingstermijn voor het aanvragen van een erediploma is 31 augustus 2022. De IRU meldt dat deze termijn niet overschreden kan worden. Aanvragen gedaan na deze datum zullen pas over een jaar worden behandeld.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.