Steps hinderen taxistandplaatsen in Brussel

Steps hinderen taxistandplaatsen in Brussel

Steps hinderen taxistandplaatsen in Brussel

De Brusselse taxifederatie trekt aan de alarmbel. Het gebeurt met de regelmaat van de klok dat elektrische steps taxistandplaatsen inpalmen in het centrum van de stad. De Brusselse taxifederatie vraagt snel een duidelijke regelgeving voor steps.

Sam Bouchal, woordvoerder van de Brusselse taxifederatie, toont een aantal opmerkelijke beelden op twitter die weinig aan de verbeelding overlaten. Vooral in het centrum van Brussel lijkt dit een groot probleem te zijn. Er ontstaan op dat vlak regelmatig conflicten. “Moeten we de steps zelf weghalen en op de openbare weg dumpen om een reactie te krijgen?”, vraagt Bouchal zich luidop af.

Op de Brusselse nieuwswebsite Bruzz trekt Bouchal fel van leer. “Die steps zijn een gigantisch probleem voor ons,” zegt Bouchal aan BRUZZ. “Niet alleen voor ons trouwens, voor iedereen! Ze parkeren zich op parkeerplaatsen voor personen met een handicap, houden zich niet aan de verkeersregels… Wij zijn het beu,” aldus Bouchal. De taxifederatie vraagt in de eerste plaats een duidelijke regelgeving voor steps. Volgens Bouchal hebben Uber, Bolt en Dott, fabrikanten van de steps, nochtans voldoende technische middelen die moeten verhinderen dat steps in bepaalde zones kunnen binnenrijden of niet kunnen parkeren op bepaalde plekken.

Minder taxistandplaatsen

Volgens Bouchal zijn het aantal parkeerplaatsen voor taxi’s de afgelopen jaren met 20 procent gedaald in Brussel. “Als die overgebleven plaatsen dan ook nog eens bezaaid liggen met steps, waar moeten we dan nog parkeren?”, zegt hij aan Bruzz. Volgens de Brusselse politie wordt er niet geverbaliseerd omdat er in de politiezone geen specifieke parkeerzones en zones met parkeerverbod aanwezig zijn. Er zijn in het centrum maar weinig parkeerregels voor steps, klinkt het bij de politie. Er is wel een nieuwe regelgeving voor elektrische steps van kracht sinds 1 juli.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.