Taxi Rome

Twee West-Vlaamse vrouwen op slag dood nadat ze uit een huurauto met chauffeur in Rome stappen

Taxi Rome

Zaterdagnacht zijn twee vrouwen uit West-Vlaanderen verongelukt in Rome. De jonge vrouwen, van 24 en 25, uit Menen en Wevelgem, zaten in een taxi. Ze waren getuigen van een ongeval, stapten vervolgens uit om te kijken of ze konen helpen, maar werden aangereden door een Italiaan zonder rijbewijs, die onder invloed van drank en drugs was. 

Het ongeval gebeurde omstreeks 22.40 uur op de A24 Rome-Teramo, zo meldt de krant Het Laatste Nieuws. Burgemeester Eddy Lust (Open VLD) van Menen verklaarde aan diezelfde krant dat de autoriteiten in Italië niet goed weten hoe het ongeval is kunnen gebeuren en daarom een reconstructie deden.

Huurauto met chauffeur

Volgens Italiaanse media zaten de twee jonge vrouwen – Jessy Dewildeman en Wibe Bijls – in een huurauto met chauffeur, zo meldt het Nieuwsblad. Ze reden op de A24, op een invalsweg tussen Rome en Tarno. Plots waren ze getuige van een ongeval dat net gebeurd was en maanden de chauffeur aan om te stoppen. De vrouwen wilden nagaan of ze hulp konden bieden. Bij het uitstappen liep het mis. Ze werden aangereden door een te snel rijdende automobilist. Ze overleden ter plekke.

Bevestiging

Het nieuws wordt door de Italiaanse nieuwssite Italia24.org bevestigd: “twee meisjes zijn omgekomen bij een verschrikkelijk ongeluk dat in de nacht tussen zaterdag op zondag gebeurde op de omleiding van de snelweg A24 Rome-Teramo. Ze werden in het midden geraakt door een chauffeur: de enorme impact heeft twee Belgische meisjes het leven gekost. Ze kwamen oorspronkelijk uit de Belgische gemeente Menen in de Vlaamse provincie West-Vlaanderen. …”  De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf maar kon volgens Italiaanse media nadien wel geïdentificeerd worden. Hij had geen rijbewijs en was onder invloed van drank en drugs. “Onderzoekers hebben een verdachte gestopt en ondervraagd in verband met het incident waarbij twee Belgische toeristen op de A24 om het leven kwamen”, schrijven Italiaanse media. “Onderzoekers zouden zondagmiddag een persoon hebben aangehouden, die momenteel wordt verdacht als de automobilist die twee Belgische toeristen omverreed en doodde.”

Droeve reacties

Op sociale media hebben heel wat mensen ondertussen hun medeleven al betuigd over het ongeval. Zo is er ondertussen al een reactie gekomen van RHIZO Hotelschool in Kortrijk, waar een van hen schoolliep. “Dinsdag kwam je als oud-leerlinge nog tafelen bij ons op school, vandaag vernemen we het tragische nieuws. Zo jong en zo oneerlijk… We wensen de familie en vrienden veel sterkte toe.”

Pakkende reacties 

Ook vrienden en vriendinnen posten massaal veel reacties. “Lieve meid, ik kon het niet geloven als ik het las.. Nog steeds kippenvel.. Een welgesteld meisje, een superleuke collega/vriendin en een meisje met het hart op de juiste plaats dat er was voor iedereen, dag en nacht. Ons werkertje! Je zal gemist worden door iedereen. Je was nog zo jong maar je had al zoveel plannen en wist wat je wou! Sterkte aan de familie en vrienden! Rust nu zacht, dikke zoen daarboven.”

Veilig uitstappen 

Volgens Vias, Het Belgisch instituut voor verkeersveiligheid, reageer je altijd best als volgt als je een ongeval ziet:  “Twee zaken zijn belangrijk wanneer je een ongeval ziet”, zegt Stef Willems, de woordvoerder. “Verwittig eerst de hulpdiensten zo snel mogelijk. Als je toch uitstapt en hulp biedt, altijd zorgen dat je een tweede ongeval vermijdt. Je moet dus altijd eerst jezelf in veiligheid brengen vooraleer je iemand anders helpt. Daarom is het belangrijk om fluohesje te dragen, gevarendriehoek te plaatsen en op de autosnelweg achter de vangrails plaats te nemen. Die regels zijn niet anders voor taxi’s. Meer kunnen we daar eigenlijk niet op zeggen, want is speculatie op wat er met die twee meisjes in Rome is gebeurd.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.