taxi Raf op Dusartplein Hasselt

Vraag voor extra standplaatsen op Hasseltse Dusartplein en aan Hashotel

taxi Raf op Dusartplein Hasselt

In de Hasseltse taxisector klinken er signalen dat er extra taxistandplaatsen zouden moeten komen op het Dusartplein in Hasselt, ter hoogte van de plantenbakken, vlak aan de ring. Momenteel mogen aan de rand van het plein maar drie taxi’s staan, terwijl er in Hasselt alleen al 21 taxivergunningen zijn. Het is drummen voor een plaats in de populaire uitgangsbuurt. Ook aan het Has Hotel moeten er taxistandplaatsen komen. Nu worden onder meer klanten beboet als ze hun bagage uitladen, zo klinkt het bij het hotel.

Aan het Dusartplein, dé uitgangsplek in Hasselt, is er amper plaats om te parkeren. “Er kunnen maar drie auto’s staan,” zegt de Hasseltse taxichauffeur Marc Delvaux van Taxi Raf. “Er is amper plaats om te parkeren. Tijdens weekends is het een drukte van jewelste. Taxi’s moeten daar soms op het voetpad parkeren, met boetes tot gevolg.”

Plantbakken 

Taxi Raf stelt ook voor dat de taxi’s het Dusartplein zouden kunnen oprijden en ter hoogte van de ring – naast de plantpakken – in rijvorm op het kunnen parkeren. “Er is plaats”, zegt Delvaux. “Wie staan we dan in de weg? Hasselt schrijft zo veel vergunningen uit. Zorg dan ook dat we plaats krijgen.”

Has Hotel

Daarnaast zouden er ook extra standplaatsen moeten komen aan het Hasseltse Hashotel. “Vroeger konden we vlak voor het hotel parkeren, maar dat mag niet meer”, zegt Delvaux. “Nu moeten we wat verderop parkeren, maar dan hinderen we het verkeer. Het is echt onlogisch. Ik pleit ervoor dat dat we weer vlak voor het hotel kunnen parkeren.”

Klanten worden beboet

Saskia Beckers van het Hashotel treedt Marc Delvaux bij: “We zijn het enige hotel waar geen kiss&ride plaats is voorzien. Marc Heeft gelijk, het is steeds miserie. Gasten worden beboet als ze hun bagage willen uitladen. Wat natuurlijk geen goede start is voor een verblijf in Hasselt/Hashotel. Hetzelfde geldt voor leveranciers / onderhoudsfirma’s. Zij willen hun materiaal uitladen om nadien te gaan parkeren op onze parking (st-truiderbrug), en krijgen ook snel een boete.” De stad Hasselt is op de hoogte van de klachten en onderzoekt de zaak momenteel.

Taxi Raf
Het Dusartplein in Hasselt
taxi Raf op Dusartplein Hasselt
Het Hashotel in Hasselt

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.