Brussels Airport

Grote hinder verwacht op openbaar vervoer én Brussels airport door staking op 9/11

Brussels Airport

Het gemeenschappelijk vakbondsfront roept op tot een staking voor meer koopkracht op woensdag 9 november. Onder meer De Lijn, de Brusselse Vervoersmaatschappij MIVB, de NMBS en Brussels Airport verwachten grote hinder, aangezien nogal wat personeelsleden aan de betoging zullen deelnemen. Op Brussels Airport is 40 procent van de vluchten geschrapt.

9 november wordt alvast een onzekere dag voor het luchthavenvervoer. Brussels Airport verwacht heel wat hinder. De luchthaven heeft beslist om op 9 november preventief ongeveer 40 procent van de geplande vluchten te annuleren. Momenteel wordt overlegd met partners en luchtvaartmaatschappijen om te bekijken of er bijkomende maatregelen nodig zijn om chaos te vermijden.

Verstoord openbaar vervoer

Omdat het openbaar vervoer verstoord zal zijn, zal de vraag naar taxi’s die dag ongetwijfeld weer toenemen. Taxibedrijven kunnen zich die dag dus aan extra oproepen verwachten.  Dit zal in heel Vlaanderen en Brussel hinder veroorzaken. De NMBS komt met een gelijkaardige boodschap. De actie begint daar al de avond voordien om 22 uur. Ook de spoorwegen zullen volgende week de pendelaars via de routeplanner informeren over de impact van de staking.

Aangepaste dienstverlening

Bij de Lijn wordt hinder verwacht. De Lijn betreurt alleszins de hinder die dit met zich zal meebrengen voor haar bus- en tramreizigers. In het kader van het decreet continuïteit van de dienstverlening zorgt De Lijn voor een aangepaste dienstregeling. Deze wordt samengesteld op basis van de werkwillige chauffeurs. In de loop van maandagavond 7 november zal deze aangepaste dienstregeling bekend zijn, en dus ook de omvang van de hinder.  De routeplanner zal vanaf maandagavond 7 november, zowel op de website als in de app, alle ritten tonen die zullen rijden op woensdag 9 november. Ritten die niet rijden, worden niét getoond. De routeplanner toont altijd de meest recente situatie en kan dus na maandag nog lichtjes wijzigen, bv. door last-minute ziektemeldingen van chauffeurs.

Hinder in Brussel

Door de deelname aan deze actie van een deel van haar personeel, verwacht de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB sterke hinder op haar net. De MIVB verwacht forse hinder op haar bus-, tram- en metronet op 9 november door de nationale actie aangekondigd door de vakbonden in ons land. De lijnen die al dan niet rijden zijn niet op voorhand gekend, maar de MIVB vreest dat maar weinig bussen, trams en metro’s die dag zullen uitrijden.

Alternatieven

Daarom raadt ze haar reizigers aan voor hun verplaatsingen in alternatieve oplossingen te voorzien. De MIVB stelt alles in het werk om haar reizigers in realtime te informeren via de verschillende informatiekanalen. De Brusselse openbaarvervoermaatschappij zal haar reizigers de hele dag in realtime informeren via haar verschillende informatiekanalen: haar website www.mivb.brussels, app, Facebook-pagina (facebook.com/mijnmivb), Twitter (@STIBMIVB) en Instagram (mivbstib), en op de schermen aan de haltes en in de stations. Vanaf 6 uur ’s ochtends is Customer Care van de MIVB beschikbaar om te antwoorden op vragen van de reizigers, via telefoon 070 23 2000 en sociale mediakanalen Facebook, Twitter en Instagram.

MIVB

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.