Ex-chauffeur van V-Cab veroordeeld tot terugbetaling van aangerichte schade

De rechtbank heeft een taxichauffeur van V-Cab in Zonhoven verantwoordelijk gesteld om de aangerichte schade, na een ongeval, terug te betalen. Het gaat om een bedrag van 10.000 euro. De procedure sleepte drie jaar aan.

In januari 2020 reed een chauffeur van V-Cab 140km/u op een plaats waar de maximum toegelaten snelheid 70km/u was. Aan die snelheid veroorzaakte hij een aanrijding met drie everzwijnen waardoor het taxivoertuig voor ettelijke duizenden euro’s schade opliep. “Als zaakvoerder heb ik de chauffeur verantwoordelijk gesteld voor die schade aangezien hij het dubbele reed van de toegelaten snelheid en hij in mijn ogen dus een zware beroepsfout maakte op het moment van de aanrijding”, zegt Marc Vrancken, Bestuurder en Manager van V-Cab.

Ontslag

De chauffeur dacht daar echter anders over en diende prompt zijn ontslag in om elders te gaan werken. “Hij dacht dat hij er zo vanaf was”, zegt Vrancken. “Verder vond hij het ook nog nodig om zijn ex-collega’s een filmpje door te sturen van het ongeval ondertiteld met lachende smileys. Ik heb de zaak echter voor de rechtbank gebracht en een advocaat op de zaak gezet. De chauffeur werd verdedigd door zijn vakbond omdat die vond dat de chauffeur niet verantwoordelijk was voor het ongeval.”

Volledig in fout

In eerste aanleg werd de chauffeur veroordeeld tot het betalen van een klein bedrag waarop Marc Vrancken in beroep gegaan ben. “In november 2022, bijna 3 jaar na de feiten heeft de rechtbank in beroep een uitspraak gedaan waarin de chauffeur volledig in fout wordt gesteld en zowel de schade, de genotsderving en de intresten dient te betalen aan het bedrijf”, zegt Vrancken. “In totaal komt dit neer op bijna 10.000 euro. Cassatie is niet meer mogelijk waardoor de ex-chauffeur de hele som zal moeten betalen aan mijn bedrijf. De ex-chauffeur krijgt nu dertig dagen de tijd om de som te betalen. Indien niet, zal er onmiddellijk een deurwaarder gevorderd worden.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.