Taxi MM

Taxi MM Limburg kiest voor myPOS

Taxi MM

Sinds 1 juli 2022 zijn ondernemers in België verplicht om een manier van elektronisch betalen aan te bieden. Doen ze dit niet, dan riskeren ze een hoge boete. Het is dus belangrijk om een manier van elektronisch betalen aan te bieden. Taxi MM Limburg uit Maasmechelen ging in zee met myPOS.

Taxi MM is vooral actief in Midden-Limburg (Hasselt, Genk, Maasmechelen) en de Nederlandse grens. Hratchja Ter-Ghazaryan van taxi MM Limburg ziet  veel voordelen om met myPOS samen te werken. “De  mobiele terminals werken over de grens dankzij de gratis geïntegreerde simkaart met onbeperkte data in héél Europa”, zegt Hratchja Ter-Ghazaryan, eigenaar van taxi MM Limburg. “We zijn een taxibedrijf dat kort bij de grens van Nederland en Duitsland gelegen is. Voor ons is het uitermate belangrijk om ook in onze buurlanden betalingen te kunnen ontvangen. Wij kunnen het ons niet veroorloven om een elektronische betaling te missen wanneer de klant over de grens wil zijn.”

Meer toeristen

Het taxibedrijf merkt op dat er meer en meer toeristen de weg naar België terugvinden. “Ik denk dan vooral aan de Amerikaanse, Japanse en sinds zeer kort ook de Chinese toeristen die terugkomen”, zegt Hratchja Ter-Ghazaryan. “Het komt regelmatig voor dat wij toeristen van en naar Schiphol/Eindhoven of Düsseldorf Airport brengen, die even Brussel en Brugge willen bezoeken en dan weer verder reizen naar Parijs. Ook hier willen wij geen betalingen missen door het niet aanvaarden van bepaalde niet EU-betaalkaarten; vandaar dat dit onze keuze voor myPOS alleen maar versterkt vermits myPOS alle wereldwijde kredietkaarten aanvaardt. We kunnen direct over de ontvangen gelden beschikken waardoor de beschikbaarheid van onze cashflow ingekort wordt met enkele dagen. Dat is toch wel zeer belangrijk in deze moeilijke economische tijden.” Het taxibedrijf probeert cash betalingen overigens tot een minimum te beperken en dit voor de veiligheid van hun chauffeurs.

Tweede winkel

Al enkele jaren heeft myPOS een goed lopende winkel in het centrum van Antwerpen waar ondernemers gemakkelijk hun betaalterminals kunnen uittesten en vragen kunnen stellen aan het deskundig personeel. Door het succes komt er half februari een tweede vestiging vlakbij de luchthaven van Brussels Airport. Wil een taximaatschappij een extra terminal aanschaffen voor een nieuwe wagen dan is dit in slechts enkele minuten geregeld door hun service en verkoopteam ter plaatse. Sneller kan bijna niet meer. “Vanuit dit gloednieuwe experience center aan de Leuvensesteenweg 542, PLANET 2 te Zaventem kan myPOS zijn klanten in Wallonië en Brussel beter bedienen. Klanten zijn hier welkom voor een lekker kopje koffie en kunnen rustig de betaal terminals uitproberen”, zegt Chris Brillouet, Country Manager myPOS België.

Wettelijke verplichting

Een van de betaal aanbieders in België zijn de betaaloplossingen van myPOS. “We zijn een interessante keuze voor ondernemers die een zelfstandige betaalterminal zoeken”, zegt Chris Brillouet, Country Manager myPOS België. “Niet alleen omdat je hiermee een hoge boete voorkomt maar ook omdat elektronisch betalen via myPOS super betaalbaar is zonder jaarlijkse of  maandelijkse wederkerende kosten,  en standaard geleverd wordt met een gratis EU simkaart met onbeperkte databundel en nog vele andere voordelen heeft.”

Elektronisch betalen hoeft niet duur te zijn

Veel ondernemers denken dat het aanbieden van elektronisch betalen een kostbare zaak is. “Dit is bij myPOS zeker niet het geval”, zegt Chris Brillouet. “Een betaalterminal is bij myPOS al beschikbaar vanaf € 79,- met een garantie van 1 jaar, zonder onderhoudskosten of service contract. Daarbij krijg je een gratis myPOS account die je kunt koppelen aan je webshop, kun je betaalverzoeken sturen en ook MO/TO betalingen accepteren. Dit geeft ondernemers de mogelijkheid meer taxiritten te aanvaarden via nieuwe kanalen en zo als bedrijf te groeien. Daar willen wij ondernemers graag bij ondersteunen. Je betaalt enkel het transactietarief voor de geaccepteerde betalingen, onze diensten zijn verder geheel gratis.” myPOS kent een brede acceptatiecontract van betaalkaarten, zoals Bancontact, Maestro, Vpay, alsook creditcards van Mastercard, Visa, American Express, JCB en Union Pay. Betalen met een buitenlandse kaart is geen probleem met een betaalterminal van myPOS.

Bezoek locaties myPOS België:

-Drukkerijstraat 16, Antwerpen

-Eind februari opent de nieuwe winkel: Leuvensesteenweg 542, Planet 2, Zaventem

Chris Brillouet
Chris Brillouet
myPOS store
myPOS store
myPOS
myPOS betaalterminal

myPOS Glass

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.