Daklicht. Foto: ProMedia

Mogelijk acht maanden celstraf om klap in gezicht taxichauffeur

Daklicht. Foto: ProMedia

Het slaan van een taxichauffeur in Mechelen komt een man uit Peutie mogelijk op een celstraf van acht maanden te staan. Dat is althans de straf die het Openbaar Ministerie heeft geëist. 

Het gaat in deze zaak om een incident dat plaatsvond in september 2018, zo meldt de Gazet van Antwerpen. De man nam toen een taxi in de Mechelse buitenwijk Muizen. Hij wilde zich naar een McDonalds-filiaal in Kampenhout laten rijden. Op suggestie van de chauffeur zou de bestemming veranderd zijn naar een vestiging dichter in de buurt.

Bij de arm gegrepen

Ter plaatse kregen de twee ruzie over de betaling voor de rit. De passagier beweert dat hij was uitgestapt om een hamburger te halen en dat hij de chauffeur had gevraagd op hem te wachten. Deze zou echter zijn uitgestapt en hem bij de arm hebben gegrepen. De harde stomp in het gezicht van de taxichauffeur zou een reactie op dat vastpakken zijn geweest.

Celstraf en boete

Wat het Openbaar Ministerie betreft moet die klap echter worden bestraft met een celstraf van acht maanden. Ook is geëist dat de verdachte een boete van 800 euro betaalt voor het slaan van de taxichauffeur. Daarbij speelt ook mee dat die laatste na de slag in zijn gezicht drie weken zijn werk niet kon doen. De uitspraak van de rechter wordt over enkele weken verwacht.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur van Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.