Daklicht. Foto: ProMedia

‘Taxidecreet benadeelt bedrijven in landelijk gebied’

Daklicht. Foto: ProMedia

Het nieuwe taxidecreet benadeelt taxibedrijven in de landelijke gebieden, zoals de provincie Limburg. Dat zegt Marc Vrancken van taxibedrijf V-Cab in Zonhoven.

Volgens hem is het nieuwe decreet gemaakt op maat van de steden, maar houdt het te weinig rekening met specifieke noden en eisen van het platteland. Dat zegt de taxiondernemer in Het Belang van Limburg. Volgens Vrancken verschillen de opdrachten die taxichauffeurs in Limburg krijgen dag en nacht met het werk van hun collega’s in steden. Straattaxi’s zijn volgens hem enkel nuttig in drukke steden, terwijl ze in landelijke gebieden niet worden gebruikt. Vrancken betreurt verder dat er op het platteland geen laadpalen te vinden zijn, terwijl er tegen 2030 alleen nog elektrische taxi’s mogen worden ingeschreven.

Geen uitzondering mogelijk

Volgens de taxiondernemer heeft de Limburgse taxisector nood aan flexi-jobs omdat er meer periodes zijn waar de vraag minder hoog is dan in een stad. Hij wil daarom dat de nieuwe minister van Mobiliteit, Lydia Peeters (Open VLD), het taxidecreet herbekijkt. Maar volgens de minister is het niet mogelijk om een uitzondering voor de provincie Limburg toe te staan. Ze is wel bereid om met de sector rond te tafel te zitten.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.