Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Celstraf dreigt voor taxichauffeur wegens mensensmokkel

Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia (onbeperkt gebruik)

Een taxichauffeur uit de buurt van Parijs moet mogelijk de Belgische gevangenis in wegens mensensmokkel. De van oorsprong Vietnamese man werd een jaar geleden in Beselare betrapt op illegaal over de grens brengen van drie landgenoten.

Op een industriegebied zagen buurtbewoners in maart 2019 drie Franse taxi’s. De gealarmeerde politie trof even later nog twee van de voertuigen aan, met in totaal tien Aziaten aan boord, schrijft Het Laatste Nieuws. De andere chauffeur had een goede verklaring voor zijn aanwezigheid, maar de 42-jarige Vietnamees hield zich volgens de politie met mensensmokkel bezig. Onderzoek zou hebben uitgewezen dat hij meerdere keren in België was geweest en hier een contactpersoon had, maar een goede verklaring daarvoor had de man niet.

In paniek

De taxichauffeur ontkent zelf alle betrokkenheid bij mensensmokkel. Hij zou weliswaar hebben gelogen over de zaak, maar alleen omdat hij in paniek was. Dat neemt niet weg dat er tegen hem een celstraf van 37 maanden is geëist, waarvan een groot deel voorwaardelijk, en 24.000 euro boete. Het vonnis volgt op 4 maart.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur van Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

1 reactie op “Celstraf dreigt voor taxichauffeur wegens mensensmokkel”

Marc Van Huffel|04.03.20|13:10

Ik zie nog steeds dagelijks dat de Gentse taxi chauffeur zich niet aan de kleding reglementen van stad Gent .
Tevens de klantvriendelijkheid en vooral de bereidheid tot aannemen van bagage en helpen van klanten is ver te zoeken . Deur openen voor bejaarden, kofferdeksel open houden en klant zelf !! de bagage inladen 🤬🤬🤬ik was Chauffeur van 1975 tot 2013 , beschamend om te zien hoe het in Gent met sommigen verloopt …

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.