Daklicht. Foto: ProMedia

Twee taxi’s meteen uit dienst bij politiecontrole

Daklicht. Foto: ProMedia

Het team van politiezone Vlas in Kortrijk heeft bij een recente controle twee taxi’s meteen uit dienst genomen. In totaal werden er zestien taxi’s gecontroleerd met medewerking van studenten van de West-Vlaamse Politieschool.

Van de twee taxi’s die niet verder mochten rijden, had er één een taxameter die niet correct was geprogrammeerd. De andere bestuurder was op meerdere vlakken in de fout gegaan. Zijn voertuig was niet verzekerd, hij paste de verkeerde tarieven toe. Ook kwamen de tarieven in de taxameter niet overeen met de prijzen die de klanten te zien kregen.

Bij andere taxi’s was het niet nodig om ze van de weg te halen, maar er kwamen toch wel wat overtredingen aan de oppervlakte. Daarbij ging het om zaken als het niet afficheren van de taxikaart in het voertuig, of het niet zichtbaar ophangen van een kopie van het keuring- en verzekeringsbewijs. Voor dat soort zaken werden nog proces-verbalen opgesteld; kleinere overtredingen deed de politie vooral met mondelinge waarschuwingen af.

Goede medewerking

Naast taxi’s werden ook andere vormen van individueel bezoldigd personenvervoer gecontroleerd. Daarbij werden drie bestuurders ziekenvervoer en één bestuurder luchthavenvervoer aangehouden. Deze voertuigen waren geen van allen voorzien van de verplichte herkenningstekens. Eén van de bestuurders beschikte niet over een medische keuring en daarmee ook niet over het juiste rijbewijs voor personenvervoer.

“Het controleren van taxibestuurders en andere bestuurders die betaald vervoer uitvoeren, gebeurt op regelmatige basis omdat er nog steeds enkelingen zijn die zich spijtig genoeg niet aan de taxiregelgeving houden” zegt de politie over de controle. “De resultaten van deze actie tonen echter aan dat het overgrote deel van de bestuurders en hun voertuig in orde waren. Er was bovendien een goede medewerking van de bestuurders. Zij waren positief over deze controleactie.”

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur van Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.