Arrestatie. Foto: iStock / IPGGutenbergUKLtd

Taxichauffeur gewond na ruzie over betaling

Arrestatie. Foto: iStock / IPGGutenbergUKLtd (onbeperkt gebruik)

Een taxichauffeur van het Brusselse Taxis Verts is dit weekend in Zellik gewond geraakt na een uit de hand gelopen ruzie met een klant. Volgens de passagier haalde de chauffeur zelf eerst uit met een schroevendraaier. 

Omwonenden hoorden zaterdag rond acht uur ’s ochtends een hevige woordenwisseling op straat, meldt Het Nieuwsblad. Zij zagen hoe de taxichauffeur stevig aangepakt werd door de klant. “Die man was uitzinnig van woede. De chauffeur werd geslagen en geschopt en werd met een mes en een schroevendraaier neergestoken”, melden zij aan de krant. Uit schrik om zelf gewond te raken, greep niemand in. Wel werden de politie en de hulpdiensten gealarmeerd.

Verwondingen vallen mee

Na het incident vluchtte de dader weg, terwijl de taxichauffeur gewond achterbleef. Nadat de politie ter plaatse kwam, werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis. Hier bleken zijn verwondingen, aan voorhoofd en lip, mee te vallen waarna hij snel weer naar huis mocht.

De passagier kon zaterdag in de loop van de dag aangehouden worden. Uit het verhoor kwam naar voren dat de ruzie ontstond door een discussie over de wijze van betaling na een rit vanuit Brussel naar Zellik. Volgens de passagier, die zelf ook verwond was, zou de chauffeur als eerste uitgehaald hebben met een schroevendraaier. De lokale politie en het parket Halle-Vilvoorde onderzoeken de zaak verder.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.