Smartphone, app, MaaS. Foto: iStock / LDProp

Uber-concurrent Heetch start ook in Vlaanderen

Connected man in the street texting on app cell phone. Connection device. Texting, sms, chat, mail

Heetch, de Franse uitdager van taxiplatform Uber, is vrijdag gestart in Antwerpen, Gent en Leuven. Dit is bekendgemaakt, kort na de introductie van Uber in Vlaanderen. Daarbij belooft Heetch dat chauffeurs de eerste maanden alle inkomsten mogen houden, als steun tijdens de coronacrisis.

Heetch is al actief in Brussel waar het volgens zakenkrant De Tijd voor de coronacrisis 400 chauffeurs in dienst had die 10.000 ritten per maand uitvoerden. “We bieden onze dienst al een paar jaar succesvol aan in Brussel. De uitbreiding naar Antwerpen, Gent en Leuven is voor ons een logische volgende stap. We weten dat de vraag groot is naar dergelijke dienst”, zegt Maxime Vander Stichele, hoofd van Heetch België, tegen persbureau Belga.

Geen commissie

Het Franse bedrijf wil naar eigen zeggen een ‘bijdrage leveren aan een betere mobiliteit in België en dit voor iedereen toegankelijker maken.’ Het taxiplatform, dat werd opgericht in 2013 en zetelt in Parijs, zegt dat het de eerste drie maanden geen commissie zal rekenen op ritten in Vlaanderen. Alle omzet gaat op die manier integraal naar de chauffeurs.

“We willen hiermee de chauffeurs een duwtje in de rug geven tijdens de moeilijke situatie waarin we ons vandaag bevinden”, verklaart Vander Stichele. Normaal betalen chauffeurs die aangesloten zijn bij Heetch 15 procent commissie. Bij Uber is dat naar verluidt 25 procent.

Uitbreiding

De overstap naar Vlaanderen komt kort nadat ook Uber zijn activiteiten op Belgisch grondgebied per 9 november uitbreidt naar de steden Antwerpen, Gent en Leuven. De introductie van de buitenlandse platforms is tegen het zere been van de Vlaamse taxisector dat door de coronacrisis al op haar tandvlees loopt.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.