Ambulance Antwerpen. Foto: iStock / Thankful Photography

Taxichauffeur in Oostende afgeranseld door klant

Foto: iStock / Thankful Photography (onbeperkt gebruik)

Een 45-jarige taxichauffeur uit Oostende is tijdelijk werkonbekwaam omdat hij op brute wijze is aangevallen door een klant die zijn geld wou stelen. De gebeurtenis is in beeld gebracht dankzij een dashcam die de chauffeur plaatste na een eerdere overval.

De taxichauffeur stond zondagmiddag aan het station van Oostende te wachten op een klant, zo meldt de krant Het Laatste Nieuws. Een man stapte in en vroeg de taxichauffeur om hem naar de Zeedijk in Mariakerke te brengen. Maar bij aankomst bleek de klant een overvaller te zijn. “Hij maakt zijn gordel los en begint tegen mijn gezicht te slaan”, zegt de taxichauffeur. “Hij roept dat ik hem al mijn geld moet geven.”

Bruut geweld

De dashcambeelden tonen hoe de taxichauffeur in een greep wordt gehouden en zware vuistslagen op zijn hoofd te verduren krijgt. “Ik kan uiteindelijk uit de auto stappen. De klant stapt ook uit de wagen. Vervolgens stapte ik snel weer in en sloot ik de deuren.” Een voorbijganger die de taferelen zag, belde meteen de politie. Die was snel ter plaatse en liet de gewonde taxichauffeur naar het ziekenhuis overbrengen.

De chauffeur, die als zelfstandige werkt, is in elk geval enkele dagen arbeidsongeschikt en moet donderdag opnieuw op consultatie in het ziekenhuis. Bovendien durft hij voorlopig niet meer in een taxi te stappen. In oktober werd hij ook al eens overvallen, toen zijn portefeuille buit werd gemaakt. De taxichauffeur had toen geen bewijs en plaatste daarom een dashcam in zijn voertuig.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.