Taxi in balustrade. Foto: brandweer Brussel

Lege taxi aangetroffen op balustrade tunnel, dronken chauffeur later gearresteerd

Foto: brandweer Brussel

In Brussel heeft een taxichauffeur zijn voertuig vastgereden in de balustrade boven een tunnel. De chauffeur was in eerste instantie spoorloos; later bleek hij tijdens zijn actie dronken te zijn geweest.

De taxi bevond zich op de balustrade boven de ingang van de tunnel van de Gulden Vlieslaan. De balustrade bleek sterk genoeg om de klap op te vangen. Anders zou de taxi meters lager op het wegdek van de inrit van de tunnel beland zijn. Dat meldde de brandweer van Brussel, die de taxi van de opmerkelijke plek moest weghalen. Daarbij was van de bestuurder of eventuele passagiers geen spoor.

Aanleiding onbekend

Inmiddels is echter niet alleen duidelijk geworden wie het voertuig bestuurde, maar ook dat de taxichauffeur tijdens het ongeval onder invloed van drank verkeerde, meldt de VRT. Hij werd geïdentificeerd aan de hand van de bestuurderspas die aan boord werd aangetroffen. Bij zijn arrestatie wees een test uit dat de man onder invloed was. Aan hem is dan ook een rijverbod voor de duur van twee weken opgelegd.

Foto: brandweer Brussel

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.