Kerstmarkt Brussel

Brusselse kerstmarkt krijgt Kiss and Ride-zone

Foto Matthias

Taxichauffeurs kunnen hun passagiers eind dit jaar vlakbij de Brusselse kerstmarkt afzetten. Er worden namelijk twee Kiss and Ride-zones ingericht, die bovenop de bestaande taxiplaatsen komen. De Stad Brussel viert dit jaar van vrijdag 26 november tot zondag 2 januari de twintigste editie van Winterpret.

Het gebied rond de Brusselse Vismarkt wordt beperkt toegankelijk tijdens de spitsuren, namelijk van vrijdag tot zondag van 16.00 tot 23.00 uur. Aan de beide uiteinden van de Vismarkt (Houtmarkt en Melsenstraat) komen twee Kiss and Ride-zones, goed voor 69 plaatsen in totaal. De twee zones blijven voor iedereen toegankelijk: ze kunnen dienen als afzet- en ophaalpunt voor klanten van de restaurants in de wijk.

Vlot afzetten

Volgens Schepen van Mobiliteit is dat ook goed voor de taxisector. “Op deze twee punten, aan de rand van het evenement, kunnen taxichauffeurs vlot mensen oppikken en afzetten om daarna weer verder te rijden. Dat is ook handig voor taxichauffeurs van buiten Brussel om dit te weten. Zeker mensen die slecht ter been zijn moeten ook naar het evenement kunnen gaan. We willen dat er zo weinig mogelijk auto’s in de zone van de kerstmarkt zelf zitten.” De bestaande taxiplaatsen in Brussel blijven behouden. De zones zijn geïntegreerd in de interactieve kaart van Winterpret.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.