Taxi Kortrijk

Politieactie Kortrijkse taxi’s levert geen inbreuken op

Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

Politieagenten hebben afgelopen woensdag een taxicontrole uitgevoerd rond het station van Kortrijk. Er werden geen onregelmatigheden vastgesteld. De lokale politie reageert tevreden en spreekt van een verbeterde situatie.

In totaal zijn er bij de actie zes taxi’s gecontroleerd. Er zijn hierbij geen processen-verbaal opgesteld. Dat is een verbetering in vergelijking met de actie in februari 2020, waarbij twee taxi’s onmiddellijk uit het verkeer gehaald moesten worden. Thomas Detavernier van de politiezone Vlas zegt dat dit een teken is dat eerdere controles iets hebben opgeleverd en de sector zich aan de regels houdt, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Grondige controle

De controles vonden vooral plaats in de stationsbuurt van Kortrijk en de omliggende straten. De taxichauffeurs zijn hierbij door de agenten uit het verkeer geplukt en werden vervolgens onderworpen aan een grondige controle. Onder meer hun papieren werden onder de loep genomen en er werd bekeken of zij zich aan de andere regels van de taxiwetgeving hielden.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.