Vlag Genk. Foto: iStock / fcknimages

Taxicheque Genk nu ook voor mensen met visuele beperking

Vlag Genk. Foto: iStock / fcknimages (onbeperkt gebruik)

De stad Genk heeft het reglement rondom taxicheques uitgebreid. Vanaf 1 oktober maken ook Genkenaren met een visuele beperking aanspraak op de waardebon. Voordien hadden enkel rolstoelgebonden inwoners daar recht op.

Met de uitbreiding van het gebruikersrecht voor de taxicheques komt Genk tegemoet aan de vraag naar aangepast vervoer voor mensen met een beperkt gezichtsvermogen. “Het effect van een visuele beperking op de sociale beweeglijkheid valt niet te onderschatten”, zegt schepen van Sociaal Welzijn Ria Grondelaers. “Sommigen missen daardoor belangrijke kansen. En dat is onaanvaardbaar.”

168 euro in totaal

Mensen met een gezichtsscherpte van minder dan 5/10 aan het beste oog kunnen de gratis cheques aanvragen.  Rechthebbenden ontvangen jaarlijks 24 taxicheques van 7 euro per stuk, goed dus voor in totaal 168 euro. De cheques kunnen verzilverd worden bij zes taxibedrijven in Genk, waarvan het gros is uitgerust met een aangepast wagenpark voor rolstoelgebruikers.

Het systeem van gratis taxicheques voor rolstoelgebruikers werd in 2012 ingevoerd in Genk. Hiermee wilde het stadsbestuur de mobiliteit van die doelgroep verbeteren.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.