Contant geld

Aantal steden verlengen taxicheques door corona

Foto: vincent

Een aantal steden heeft de houdbaarheid verlengd van plaatselijke taxicheques, die bedoeld zijn voor minder valide mensen of mensen met een beperkt budget. Reden is de coronapandemie, waardoor geplande uitstapjes moesten worden geannuleerd.

Onder andere Blankenberge heeft besloten om de taxicheques, aangekocht in 2020, te laten gelden tot en met december 2021. De taxiwaardebonnen, die bij deelnemende Blankenbergse taxibedrijven kunnen worden verzilverd, zijn aangekocht voor vier euro per stuk en vertegenwoordigen een waarde van acht euro. De cheques zijn bedoeld voor mensen met een beperkte mobiliteit en personen met een beperkt inkomen.

Verplaatsingen door corona geannuleerd

“De taxicheques moeten normaal gebruikt worden in kalenderjaar waarin ze zijn aangeschaft. Door COVID-19 werden heel wat verplaatsingen uitgesteld waardoor ze  niet allemaal opgebruikt zijn. Het bestuur beslist daarom de taxicheques van het kalenderjaar 2020 te verlengen tot en met 31 december 2021”, wordt Annie Depauw, schepen van Sociale Zaken van de gemeente Blankenberge, geciteerd door Het Nieuwsblad.

Ook de stad Mechelen heeft op dezelfde reden beslist om de houdbaarheid van de taxicheques een jaar te verlengen, laat een woordvoerder weten aan TaxiPro.

Gratis cheques in Genk niet verlengd

In Genk worden de taxicheques niet verlengd. Dit is niet nodig, want in Genk zijn deze taxicheques volledig gratis voor de gebruikers. “Er moet dus geen eigen bijdrage betaald worden per cheque”, verklaart Liliane Tielens, diensthoofd van sociaal welzijn van de stad Genk. Tielens die uitzocht dat vorig jaar 192 Genkenaren de gratis taxicheques aanvroegen, merkt verder op dat het gebruik van de gratis waardebonnen vorig jaar niet beïnvloed werd door corona.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.