Grote Markt Tienen. Foto: Stad Tienen

Grote markt van Tienen krijgt twee taxistandplaatsen

Foto: Stad Tienen via Marijke Tritsmans

Op de Grote Markt van Tienen komen twee standplaatsen voor taxi’s. De taxisector is tevreden, maar heeft toch ook suggesties ter verbetering.

Bij de heraanleg van de Grote Markt in Tienen zijn ook twee taxistandplaatsen voorzien. De taxisector vindt dat positief, maar heeft toch enkele aanmerkingen “Het probleem is een beetje dat de taxistandplaatsen wat te ver van de horeca liggen”, zegt een Tiense taxiondernemer. “Een klant haal je daar niet op. Het zou voor ons interessant zijn dat we de klanten aan de cafés en de restaurants kunnen oppikken, zoals dat vroeger wel kon. In Leuven en Brussel kunnen we wel de grote markt op. De verzinkbare paal kunnen we met één telefoontje naar de parkeerwachter naar beneden halen.

Mogelijk uitzondering voor taxi’s

Er komt op dat vlak misschien toch nog goed nieuws. De signalisatiecommissie heeft een uitzondering voor taxi’s opgenomen in de zone tussen de terrassen en bomenrij. Dit voorstel dient echter nog goedgekeurd te worden door het schepencollege. Als dat gebeurt, zal het in de toekomst dus mogelijk zijn om bezoekers op te pikken van en te brengen tot aan de terrassen. Het algemeen verkeer zal enkel nog mogelijk zijn tussen de kruispunten met de Leuvensestraat en de Gilainstraat.

De komst van de taxistandplaatsen kadert in een volledige heraanleg van de Grote Markt. De werken voor de heraanleg gaan de eindfase in. De komende weken wordt de noordkant van het plein afgewerkt en staan er voornamelijk nog funderingswerken op het programma, gevolgd door het plaatsen van boordstenen en kasseien en de afwerking. Zo zullen er onder meer langs de kant van de horecazaken verlichtingspalen uit beton geplaatst worden. Tijdens de tweede helft van november wordt de beplanting aangebracht.

Duurt langer dan gepland

De kasseiwerken aan de noordzijde (kant muziekacademie) werden vorige week opgestart. Er wordt gewerkt vanaf de Gilainstraat richting Dr. J. Geensstraat. Gelijktijdig schuiven de kasseiwerken op het centrale plein verder op richting muziekacademie. Omdat de rioleringswerken meer tijd in beslag namen dan gepland, blijft het kruispunt van de Grote Markt met de Leuvensestraat tot eind september afgesloten. In het tweede deel van november gebeuren onder andere de beplantingswerken op de Grote Markt en in de kerktuin.

Onderwerpen: ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.