Rupel Taxi

Rupel taxi zoekt overnemer door pensioenleeftijd zaakvoerder

Beeld gekregen van Rupel Taxi

Na een jaar zoeken hebben de eigenaars van Rupel Taxi nog steeds geen overnemer voor hun zaak gevonden. Nochtans zoeken John Rubens en zijn vrouw Karen nog steeds een opvolger. Beiden willen op pensioen gaan. Als er geen overnemer wordt gevonden, zijn ze genoodzaakt nog verder te blijven werken

Bij Rupel Taxi draaien de zaken nog steeds vrij goed. “We zijn een geëngageerd bedrijf”, zegt Karen. “We hebben een trouw publiek dat we graag willen behouden en hebben een potentieel van werk. We zitten op een goede locatie met tal van trouwe klanten. Binnenkort starten er weer veel festivals, zoals onder andere Tomorrowland, wat ook veel ritten zal opleveren.” Door corona zijn er veel taximaatschappijen verdwenen in de omliggende gemeenten zoals onder andere in Niel en Willebroek. Rupel Taxi geeft de kandidaat overnemer de kans om al met één wagen in te stappen. “Als die de feeling heeft, kan die de stap al zetten om dan eventueel later ons hele bedrijf over te nemen.”

Gekende naam

John Rubens (66), zaakvoerder van Rupel taxi, is een bekend klinkende naam in de Antwerpse taxiwereld. Hij is in de taxiwereld groot geworden. De zaakvoerder is afkomstig uit een nest van taxiondernemers. Zijn grootouders en ouders hadden al een taxibedrijf. De zaakvoerder wilde aanvankelijk tot zijn 70ste doorgaan, maar door de coronacrisis ziet hij dat niet meer zitten. Rupel taxi telde voor corona vier voertuigen op de weg en had een 8-tal chauffeurs in dienst. Tijdens corona moest John Rubens alles zelf doen. Het gebrek aan het vinden van vaste medewerkers dwingt het bedrijf tot vandaag enkel te kunnen werken met losse medewerkers. Naast zichzelf heeft hij nog twee medewerkers in dienst, waarvan één tijdens de week en één in het weekend ingezet worden. Met deze aanvulling is de ondernemer niet in staat alle bestellingen aan te nemen.

Onderwerpen:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.