Station Antwerpen, daklicht

Helft taxibedrijven aangesloten op Chiron

Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) heeft nieuwe cijfers over Chiron vrij gegeven. 50 procent van de taxiondernemers is aangesloten op Chiron. Het MOW roept taxichauffeurs op om dringend de koppeling te maken.

Van de 943 uitbaters die op werken onder de nieuwe vergunning is op dit moment bijna 50 procent volledig in orde met Chiron. Het gaat om exact 439 exploitanten. 83 exploitanten hebben de testomgeving doorlopen, maar sturen geen ritten door. 130 exploitanten zijn in de testomgeving geweest zonder de testfase af te ronden. De koppeling is hier dus nog niet afgerond.

Koppeling

291 exploitanten (30%) hebben nog geen stappen ondernomen om de koppeling met Chiron te maken. “We doen nogmaals een dringende oproep aan de exploitanten om de koppeling zo snel mogelijk in orde te maken”, zegt Nick Arys, woordvoerder van MOW. “De koppeling met Chiron is een wettelijke verplichting. Bij een politiecontrole kan de politie dus nagaan of de koppeling met Chiron gebeurd is.”

Exploitanten die vragen hebben rond Chiron vinden de nodige info over de verschillende stappen op de website van Vlaanderen.  Softwareontwikkelaars die problemen ondervinden kunnen met ons contact opnemen via chiron@mow.vlaanderen.be

Onderwerpen:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.