Eerste uitstap met autocar voor De Meibloem in zeven maanden

Autocars van de Meibloem @De Meibloem

Autocarbedrijf de Meibloem heeft voor het eerst in zeven maanden een groepsreis georganiseerd. Een groep van 33 man uit Tielt bezocht gisteren het dierenpark Pairi Daiza in het Waalse Cambron-Casteau.

“Het gaf een fantastisch gevoel om na zeven maanden weer een groepsreis uit te voeren. Je merkte ook dat de mensen er enorm veel zin in hadden”, vertelt Charlotte Eelbode van het reis- en autocarbedrijf de Meibloem uit Tielt. De medezaakvoerder was één van de 33 passagiers die gisteren in de autocar zaten, net zoals haar broer. “Ik was er nog nooit geweest en ook wilden we erbij zijn in geval er ter plaatse vragen zouden ontstaan. Dat is niet gebeurd. Alles is feilloos verlopen”, verklaart ze.

Verrassingsreis op 13 juni gepland

De West-Vlaamse werkt inmiddels aan de voorbereiding van de tweede brochure-uitstap die gepland is voor 13 juni en een verrassingsreis betreft. “Het is wel een hele puzzel om een planning in elkaar te steken. Zo moet je bij elke bestemming onderzoeken welke grootte van groepen er binnen mogen”, laat ze weten aan TaxiPro.

De eerste georganiseerde busreizen zullen in België plaatsvinden. “Maar in juli hopen we dan weer voorzichtig te kunnen starten met internationale reizen, misschien eerst naar onze buurlanden, bestemmingen in Noord-Frankrijk en Zuid-Nederland. Voor deze internationale reizen zou het coronapaspoort heel belangrijk kunnen zijn.”

Schoolritten in opmars

De Meibloem ziet haar autocaractiviteiten, die sinds maart vorig jaar sterk gekelderd zijn, weer langzaamaan herstellen. Inmiddels zijn er zes van de 11 autocars operationeel. “Momenteel bestaat het meeste werk uit schooluitstapjes. Wij hebben ook wat opdrachten van andere autocarbedrijven die werk niet uit kunnen voeren omdat zij hun autocars inzetten voor het versterkingsvervoer bij De Lijn.”

Eelbode hoopt dat het volume aan schoolritten nog verder oploopt de komende weken. “Vanaf 1 juni is het weer mogelijk om meerdere schoolklassen te groeperen in een autocar. Hierdoor denken we dat we meer verzoeken zullen krijgen van scholen. Deze hebben immers lange tijd niets kunnen organiseren.”

Meeste chauffeurs kunnen behouden

Alhoewel de coronacrisis een enorme impact heeft gehad op het werk van de Meibloem, is het bedrijf erin geslaagd de meeste autocarchauffeurs bij zich te houden. “Eén chauffeur is overgestapt naar het vrachtvervoer, maar de andere zes chauffeurs hebben we kunnen behouden. Onze touringcarchauffeurs hebben we ook ingeschakeld bij onze ritten voor De Lijn, waardoor de binding met ons bedrijf behouden is gebleven”, besluit de onderneemster.

Lees ook:

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.