Taxichauffeur Hicham El Fallah

Gratis taxiritten voor ziekenhuispersoneel

Foto: gekregen van taxichauffeur Hicham El Fallah / taxibedrijf Taxi Power & Services

Hicham van de Antwerpse taximaatschappij Taxi Power & Services start met een opvallend project. Ziekenhuispersoneel dat het coronavirus bestrijdt, krijgt gratis en vrijwillig een taxirit van hem aangeboden.  

“Veel artsen en verpleegkundigen kloppen heel wat uren”, zegt Hicham. “Ze doen dubbele shiften. Sommigen werken dertien uur of langer. Op het einde van hun shift zijn ze vaak heel moe. Dan is het onverantwoord dat ze alleen naar huis rijden. Vandaar dat ik hen wil helpen. Ik wil solidair met hen zijn. Zo kunnen ze zich even ontspannen.”

Gemeenschap

Hicham woont in Hoboken en is al achttien jaar taxichauffeur in Antwerpen. Hij wil iets terugdoen voor de maatschappij, als dank voor alle kansen die hij kreeg. “Ik wil iets goeds doen. We moeten nu nagaan wat we als mens voor elkaar kunnen betekenen. We zijn een gemeenschap. Ik vind dat we elkaar moeten helpen en solidair onder elkaar zijn, ongeacht religie. Ikzelf ben moslim. Ik doe dit voor mijn innerlijke rust. Ik ben me thuis aan het vervelen.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.