Taxi Brussel. Foto: Brussel Mobiliteit

Betalingstermijn belastingen in Brussel verlengd

Taxi Brussel. Foto: Brussel Mobiliteit

De betaaltermijn voor de jaarlijkse verkeersbelasting en belasting op de inverkeerstelling wordt verlengd van twee naar vier maanden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Dat werd beslist door Brussels minister van Financiën Sven Gatz (Open Vld). Deze maatregel moet de belastingplichtigen tijdens de coronacrisis enige financiële ademruimte geven. De verlenging is van toepassing voor aanslagbiljetten die vanaf nu tot 30 september van dit jaar worden verzonden.

Brusselse taxisector reageert tevreden

Sam Bouchal van de Brusselse taxifederatie reageert tevreden. “We zijn natuurlijk blij. Dit toont aan dat de regering wel van goede wil is en zijn verantwoordelijkheid opneemt. Nog beter was misschien om de belasting volledig af te schaffen. We krijgen nu uitstel tot eind september. De vraag is natuurlijk: waar zullen we in september staan? Hoe zal de situatie dan zijn? Hopelijk worden er dan, indien dat nodig zou zijn, nog bijkomende maatregelen genomen om ons te steunen.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.