Uber (foto: Uber)

10.000 gratis Uber-ritten voor Brusselse hulpverleners

foto: Uber wagens / copyright Uber

Brusselse zorgverleners die de strijd aanbinden tegen het coronavirus, krijgen gratis Uber-ritten cadeau. Het bedrijf doet dit om de zorg- en hulpverleners te ondersteunen.

Uber wil met deze actie de hulpverleners in deze zware tijden zo veel mogelijk een hart onder de riem steken. Het taxibedrijf wil deze mensen comfortabel en veilig naar hun bestemming vervoeren. De zorgverleners krijgen maximaal vijf ritten voor een bedrag van maximaal 15 euro per rit. Als de kaap van 10.000 ritten bereikt is, zet Uber de actie stop.

Vergoeding ritten

Enkel wie essentiële zorgtaken uitvoert in het kader van het virus, kan aanspraak maken op de ritten. Ze moeten eerst een formulier invullen op de Uber-app. Als Uber de aanvraag goedkeurt, worden de ritten binnen de 24 uur via de app verstuurd.

De gratis ritten zorgen niet voor een financiële aderlating voor de zelfstandige Uber-chauffeurs. Uber zal die ritten zelf vergoeden aan de chauffeurs. Uber denkt in deze tijden ook aan de veiligheid van de chauffeurs. Het bedrijf plaatst kosteloos plastic-schermen in de wagens om de verdere verspreiding van het virus in te dammen.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.