Taxi Pops

Amper vraag naar taxicheques door coronacrisis

Foto: Matthias

Het proefproject met taxicheques voor jongeren in Vleteren, bij Poperinge, heeft amper succes. Door de coronacrisis ligt de horeca plat en zijn evenementen afgelast. Daarom worden deze cheques weinig gekocht door jongeren.  

Het project in Vleteren wordt hard geraakt door de coronacrisis. “Dit jaar zijn er nog niet zoveel verkocht”, zegt Robin Paesschesoone van de gemeente Vleteren. “Ik denk een tweetal bundeltjes van zes cheques. Meestal worden cheques gekocht voor oudejaar en voor de fuiven in het voorjaar, maar nu zijn veel evenementen afgelast waardoor het volledig stilligt. Er zijn ondertussen wel meer taxidiensten bijgekomen waardoor het voor Vleternaren interessanter werd om beroep te doen op de taxicheques. In Ieper en Poperinge verkopen ze wel meer cheques.”

In februari startte dan een nieuw project met taxicheques voor jongeren in Vleteren, in samenwerking met twee taxidiensten die begin dit jaar in Poperinge het levenslicht zagen, namelijk taxi Pops en taxi Hoppestreek. Jongeren tussen 16 en 25 jaar krijgen dankzij de taxicheques korting bij enkele taxibedrijven. Voor tien euro kunnen ze zes cheques ter waarde van dertig euro kopen. Dankzij dit initiatief moeten ze veilig thuis geraken, na een nachtje stappen.

Rampzalige situatie

De komende maand zal er geen beterschap komen. Voor de horeca kan ten vroegste een heropening plaatsvinden na 8 juni. Dat kan enkel gebeuren als de cijfers in de Belgische ziekenhuizen gunstig zijn. De situatie is voor taxi Pops, een nieuw taxibedrijf dat op 6 januari startte, een ramp.

“Voor de coronacrisis liepen de cheques nog redelijk, maar nu is dat helemaal stopgezet”, zegt Johny Pareyn van Taxi Pops. “Zolang de horeca en het toerisme plat liggen, is er voor ons ook geen werk. Alle evenementen zijn afgelast, zoals de bier- en hoppefeesten. Er is geen toerisme meer. Vroeger zagen we dagelijks nog vele toeristen die de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren kwamen bezoeken, waar het beste bier ter wereld wordt gebrouwen.”

Opening winkels

Momenteel zijn in België alle niet-essentiële winkels dicht, op een paar uitzonderingen na. Deze winkels kunnen ten vroegste de deuren openen op 11 mei. Maar dan moeten de ziekenhuisopnames onder de honderd gevallen per dag zakken. Gebeurt dat niet, dan zal de opening volgens viroloog Marc Van Ranst in het gedrang komen.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.