Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar

Coronacrisis nekt Taxi Moons

Foto: iStock / Alexstar

Taxi Moons uit Brugge en Ieper is failliet verklaard door de rechtbank van koophandel in Ieper. De coronacrisis deed het bedrijf de das om.

Bij Taxi Moons konden mensen onder meer luchthavenvervoer boeken naar alle luchthavens en treinstations in België. Het bedrijf had ook een limousineservice. Maar door de coronacrisis werd de situatie onhoudbaar. “Heel het luchthavenvervoer ligt plat”, zegt Vincent Vanderbeke van Taxi Moons. “Alle hotels in onze regio zijn leeg. Er wordt niet meer gereisd. Onze omzet is een ramp. We zijn van dertig ritten per dag naar nul ritten gegaan.”

Onvoldoende steun

Volgens Vanderbeke was de onzekerheid niet meer verder leefbaar. “Niemand weet wanneer alles weer opstart, dus hebben we de eer aan ons zelf gehouden. De steunmaatregelen naar onze sector zijn er niet geweest. We hadden misschien een hinderpremie van 3.000 euro kunnen krijgen, maar daarmee los je de problemen niet op. De vaste kosten van onze voertuigen lopen ook door.” Taxi Moons had vijf voertuigen. Het bedrijf werd opgestart in 2011. De rechtbank heeft advocaat Frank Lesage uit Moorslede aangesteld als curator.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.