Uber (foto: Uber)

Uber verplicht mondmasker chauffeurs en passagiers

foto: Uber wagens / copyright Uber

Vanaf maandag verplicht Uber een mondmasker bij zowel de passagiers als de chauffeurs. En het wordt wel degelijk gecontroleerd.  

Tot op heden nam de Nationale Veiligheidsraad geen standpunt in over de verplichting van mondmaskers in taxi’s. Uber neemt nu de vlucht voorruit en zal de mondmaskers verplichten, zowel voor de chauffeurs als de passagiers. Uber controleert dit wel degelijk door middel van een selfie die de chauffeurs moeten maken.

Overtredingen melden

Passagiers moeten dus geen foto van zichzelf maken. Zowel de chauffeur als de passagier kunnen overtredingen melden. Als de passagiers geen mondmasker draagt, kan de chauffeur de rit ook meteen annuleren.

Onderwerpen:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.