Taxi Moermans uit Oostende

Toename besmettingen lijkt slecht nieuws voor taxi’s

Taxi Moermans / copyright taxi Moermans

Het coronavirus flakkert weer op in België. Dat lijkt geen goed nieuws voor de taxisector en niet in het minst voor het luchthavenvervoer. Het aantal boekingen is laag en bij een opleving van het virus kunnen opnieuw vakanties worden geannuleerd. Vakantie in eigen land zou ervoor kunnen zorgen dat kusttaxi’s het drukker krijgen, al merken de bedrijven daar nog weinig van.

In Europa zijn er her en der opflakkeringen bezig. Een op de drie Belgen heeft zijn buitenlandse reisplannen aangepast na recente berichten over een toename van coronabesmettingen. Dat blijkt uit de Grote Coronastudie van de universiteit UAntwerpen. Er wordt daarbij afgezien van vliegplannen. Ze laten het vliegtuig links liggen of kiezen voor een andere bestemming

Dat is weinig opbeurend nieuws voor de luchthaventaxi’s die het nu al moeilijk hebben. Velen zitten al met weinig boekingen. “De situatie is nog zeer kalm”, zegt luchthavenvervoer Kjell. “Er zijn weinig aanvragen, maar ik heb gelukkig nog geen annuleringen gehad door de recente opflakkering in België. Onze klanten geloven dat ze veilig op reis kunnen vertrekken als ze de maatregelen volgen. We zijn er gerust op.”

Warm weekend

Veel Belgen kiezen dan maar voor een vakantie in eigen land. Dit weekend wordt een warm weekend verwacht. De Belgen trekken massaal naar de kust. Alle hotels zitten vol. Dit heeft echter tot nog toe nauwelijks tot meer reservaties geleid bij de kusttaxi’s. Bij taxi Moermans in Oostende merken ze geen extra boekingen voor dit weekend en ook niet bij Taxi Thomas in de Panne. Storender voor de chauffeurs is dat de Zeelaan éénrichtingsverkeer is geworden als coronamaatregel. “We moeten nu meer rondrijden en kunnen niet meer rechtstreeks naar de klant toe. We moeten hierdoor een omweg van 2 kilometer maken en daardoor betaalt de klant meer.”

Volgens professor Dirk Devroey (VUB) zijn er woensdag 161 nieuwe besmettingen met het coronavirus bijgekomen in ons land. Dat is het hoogste aantal nieuwe gevallen sinds 6 juni. Enkele dagen terug waren dat er nog maar gemiddeld 130 per dag. Dit toont aan dat het coronavirus weer aan kracht wint. En mogelijk komt er weer een tweede lockdown, zoals her en der al wordt geopperd.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.