Aarschotse taxi’s verplichten mondmasker

LWW taxi / foto LWW taxi

Drie taxibedrijven in de regio van Aarschot verplichten mondmaskers in hun taxi’s. Ze volgen het voorbeeld dat de stad Oostende eerder nam. Klanten die geen mondmasker bij zich hebben, kunnen er gratis één krijgen.

De stad Oostende liet kortgeleden weten dat een mondmasker in taxi’s voortaan verplicht is. Dit voorbeeld volgen de Aarschotse taxibedrijven LVW-Taxi, Taxi Cisse en Taxi René. Eerder werkten deze taximaatschappijen al samen voor een nachtpermanentie.

“We vonden het voorbeeld in Oostende meer dan terecht”, zegt Francis van taxi Cisse uit Aarschot. “Vandaar dat we het initiatief nu nemen om dat ook te verplichten, dit voor zowel de chauffeur als de klanten. Het is voor onze eigen gemoedsrust. Het gaat dus over het onveiligheidsgevoel. Door allemaal samen dezelfde maatregel te nemen, is het ook duidelijk voor alle klanten. Een klant kan dan geen andere taxi nemen in onze regio om aan de regel te ontsnappen.”

Oorlog

Het is soms moeilijk om in een taxi voldoende afstand te houden van elkaar. “We willen met de plicht van het mondmasker én het ontsmetten van de handen met de aanwezige handgels de verdere verspreiding van het virus tegengaan,” zegt Francis. “Ik vrees dat we nog jaren met die mondmaskers gaan zitten. We zitten in oorlog.” Taxi Cisse installeerde nog een bijkomend systeem met luchtfilter om de mogelijke virussen uit de lucht te krijgen.

Taxi René uit Rillaar vindt de beslissing over de mondmaskers belangrijk. “We hadden gezien dat de stad Oostende het verplicht heeft”, zegt Francis van Taxi Cisse in Aarschot. “Omdat er op dat vlak voor ons weinig regels zijn, hebben we dan maar zelf beslist om de maskers te verplichten. We hebben wel een plexischerm staan, maar beschermt dat wel voldoende? We zijn dagelijks met veel mensen op de baan. Wie geen mondmasker bij heeft, kan er een krijgen. We hebben nooit veel problemen gehad, want iedereen heeft al een masker.”

Lagere drempel

Ook LVW-Taxi is volledig voor de verplichting van de mondmaskers. “We willen de mensen op een veilige manier vervoeren, en daar horen natuurlijk ook deze maatregelen bij”, zeggen Christelle en Jonas. “Zowel de chauffeurs als de klanten dragen nu een masker, en er wordt ook zeker en vast ontsmettingsgel en handschoenen beschikbaar gesteld, zodat het voor de klanten ook de drempel verlaagt om zeker ook een taxi te nemen als alternatief.”

Onderwerpen:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.